Full version: 42 mazariner
*Felix matte*
Vad tror ni händer då. Jo ... Elavbrott i delar av lgh. (huset)
och förståss tillhör spisen till den drabbade delen
sad.gif mad.gif mad.gif mad.gif
andersen
det var väll inga problem i med en ny propp eller?
Adri-Anne
Ååå så synd. Och mazariner är ju mera arbete med och då blir det ju dubbel grämelse.

Skall du göra en ny sats ? biggrin.gif laugh.gif
Eva i Skåne
JÄKLAR
Fialotta
CITAT (Felix matte @ 11-12-2003, 19:01)
Vad tror ni händer då. Jo ... Elavbrott i delar av lgh. (huset)
och förståss tillhör spisen till den drabbade delen
sad.gif mad.gif mad.gif mad.gif

Herrejisses....
vilken Mardröm
ni har ju dessutom storm...usch jag vill inte byta rolleyes.gif
*Felix matte*
Det var en av huvudsäkringarna som gått och innan servicekillen kunde fixa det så hade vi helmörkt i två omgångar.sad.gif
Mazarinerna blev klar av värmen som fanns kvar... fast lite torra.

Jag hade gjort tre satser, då var det bara att tända några ljus och jag
satt i det mysiga skenet och klämde resten av degen i formar.
172 st. blev det smile.gif Så här ser de ut Slutet gott..... biggrin.gif
yla
jössses va du jobbar
Fialotta
Åhhh, vad smaskigt det såg ut rolleyes.gif

Ingenting för mig som har diabetes unsure.gif
*Felix matte*
Jobbar och jobbar... mazariner är "lättbakta" och nåt man inte kan misslyckas med
och det är en tradition jag inte gärna överger.
Övriga julsysslor tar roomservice hand om wub.gif
Synd att du inte kan smaka Maudan .... jag som tänkte länka över några tongue.gif Men... kanske hittar jag sockerfritt recept på något gott till dig rolleyes.gif
Visst ja... här blåser 18 -20 m/sek just nu ohmy.gif
Jag tycker det är mysigt med storm tongue.gif tongue.gif tongue.gif
vickeva
CITAT (Felix matte @ 11-12-2003, 23:15)
Jobbar och jobbar... mazariner är "lättbakta" och nåt man inte kan misslyckas med

Snälla, ett recept??? rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
*Felix matte*
Mazariner.
5 dl. Vetemjöl
1 tsk. Hjorthornssalt
2 msk. Vatten
1 dl. Strösocker
200 gram rumsvarmt Smör
.......................................
Jag kör ner allt i matberedaren och låter
den gå tills degen "klumpar sig"
.......................................................
Fyllning.
75 gram Smör, 200 gram Mandelmassa. Röres väl ihop.
(jag anv. elvispen) Knäck i 2 ägg, rör ihop till slät smet
därefter tillsättes 0,75 dl. Vetemjöl och 1 tsk. Bakpulver
............................................................
Låt degen stå svalt ett par timmar innan du "klär" formarna
Grädda i 200 grader i ca 10 min.
Låt svalna innan du tar dem ur formarna.
..................................................
Glasyr
Florsocker, Vatten
Betty
CITAT (Felix matte @ 11-12-2003, 23:15)
Övriga julsysslor tar roomservice hand om wub.gif

laugh.gif Du har det bra du, "lyx-pansho"! laugh.gif
Jag har tidigare trott att mazariner är jättesvårt - men det där receptet verkar ju överkomligt enkelt, tror jag ska provbaka! (...fast jag har en konditor i huset!) wub.gif
Virgo
Hur lång tid tar det att äta upp alla dessa 172 mumsiga mazariner?
2-3 dagar?
Fialotta
Tack för receptet wub.gif


Jag bara måste prova till jul.......

ska inte äta själv, jag lovar...bara bjuda rolleyes.gif
*Felix matte*
"Du har det bra du, "lyx-pansho"! "
Det gäller att välja rätt wub.gif biggrin.gif

"Hur lång tid tar det att äta upp alla dessa 172 mumsiga mazariner?"
Vet inte .... jag äter inte mazariner laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Syrra och två döttrar får en fylld burk var och resten får min äkta hälft mumsa i sig wub.gif
pimpim
Det såg verkligen jätteläckert ut. Dom måste jag prova till jul.

Pia
Betty
CITAT (Felix matte @ 12-12-2003, 07:41)
"Du har det bra du, "lyx-pansho"! "
Det gäller att välja rätt wub.gif  :D

Har han nån bror??? laugh.gif laugh.gif laugh.gif


(skojjade bara, är nöjd med den jag har!!!)
Kajsa
Felix matte
Får väl också testa ditt recept, till Jul får det vara lite extra.
Vilken tur dina mazariner klarade sig, blir nog saftiga av all mandelmassa.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon