Full version: Syrén i maten
Jordgubbe
Att syréner är vackra och doftar ljuvligt (inte minst efter ett sommarregn) är väl ingen hemlighet, men hade ingen aning om att man kunde använda blommorna för att smaksätta mat förrän jag läste nya numret av Allt om trädgård idag. Är det någon som provat att göra saft, sorbet eller socker och kan berätta om det är en smakupplevelse och något att rekommendera ?.

Lila saft (visserligen färgad med blå karamellfärg) såg ju lite exotiskt ut.
Eva i Höga
Jag har gjort syrénsaft en gång för längesen, gjorde aldrig om det för det var ingen höjdare. Fläderblomssaft är mycket godare. Men kanske det finns bättre recept på syrénsaft än det jag använde.
netaave
Har bara kanderat blommor, inget annat.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon