Solstorm
02-02-2010, 13:58
Jag ska göra vanlig lasagne med köttfärs och ostsås. Tänkte jag skulle göra ett lager med grönsaker också. Är det någon som har förslag på passande grönsak? Lök har jag redan mängder av i köttfärssåsen, jag vill INTE ha morötter i. Är det någon som har ett förslag på passande grönsak?
Margith
02-02-2010, 14:11
Squash!
Fungerar utmärkt med all sorts pasta
ingrids
02-02-2010, 15:42
Aubergine och tomatröra - men precis som squashen behöver man driva ut vätskan ur auberginen annars kan lasagnen bli väl blöt (hände min squashlåda nu senast när jag varit lite lat).
Solstorm
05-02-2010, 09:37
Det där grönsakslagret fick bli lite Kajsa Varg över. Jag hade några totalt smaklösa färska tomater som fick puttra i en bottenskyla olja. Paprika fick puttra med och sedan i med gröna ärter. Massa vitlök, redde lite och i med mjölk och ost.
Lasagnen blev god och familjen tyckte om den. Jag ska testa med squash och aubergine men det får vänta ett tag.
Eva i Höga
05-02-2010, 09:49
Solstorm, blandade du grönsaksröran med ostsåsen då? Om man har squash lägger man den ovanpå köttfärssåsen då och ostsås över. Frågar en som är urdålig på att laga lasagne.
Solstorm
07-02-2010, 12:06
Missade att se att du skrivit Eva.
Jag är också jättedålig på lasagne fast jag tycker att det är väldigt gott att äta. Det blir så sällan jag gör det, det är ju inget som man slänger ihop snabbt och lätt precis. Eftersom jag tycker att det är så bökigt så gör jag det väldigt sällan men då gör jag mycket och lägger i frysen så det blir flera middagar.
Den här gången blev det från botten räknat köttfärssås, ostsås, lasagneplattor, grönsaksröra som bestod av mycket grönsaker och lite ostsås, lasagneplattor, köttfärssås och ostsås.
Ostsås
Köttfärssås
Lasagneplattor
Grönsaksröresås
Lasagneplattor
Ostsås
Köttfärssås
Jag gör köttfärsåsen riktigt "blöt", lasagneplattorna tar upp mycket vätska.
Som sagt så gjorde jag men jag är nog ingen fena på det här. Det skulle vara roligt om fler kommer med sina tips i den här tråden.
Jag älskar paprika i lagsagne!
lorentz
08-02-2010, 10:40
Detta är min favorit när det gäller vegetarisk lasagne, jag hittade receptet på nätet nånstans
En stor fördel är att du inte behöver koka sås
* 1 påse frusen spenat
* 2 klyftor vitlök
* 1.5 tärningar buljong
* Lökpulver
* Örter
* Peppar
* 400 g kesella eller kvarg
* 2 dl linser
* 1 paket fetaost
* 2 tetror med tomatkross/basilika Jag tar vanliga krossade tomater och kryddar med timjan
* Färska lasagneplattor gärna fullkorn
1. Koka linserna
2. Tina spenaten med pressad vitlök, buljong och kryddor. Försök att koka bort så mycket vatten som möjligt.
3. Häll lite tomatsås i botten av en form, lägg sedan plattor, linser, spenatröra och smulad ost över.
4. Fortsätt såhär i så många lager som önskas.
5. Sista lagret toppas endast med tomatsås och smulad ost.
6. Grädda sedan enligt tiden på plattförpackningen.
Jag bruka remellanåt göra världens enklaste "lasagne" som dessutom är bra om man tänker på vikten.
Man använder
Lasagneplattor (1 pkt färsk eller 12 torra, tror jag det var)
1 pkt passerade tomater
1 liten burk majs
1 stor fp Keso (lätt om mna vill det)
Tacosås
Riven ost/parmesan
Salt
Peppar
Oregano
Basilika
Paprikapulver
Lökpulver
Vitlökspulver (el pressad)
Sätt på ugnen 225 grader
Smörj ugnsfast form, häll i 1/4 av passerade tomaterna, tre torkade lasagneplattor el 1/4 av den färska, 1/3 keso, 1/3 majs, 1/4 passerade tomater, kryddor, lasganeplattor.... Fortsätt varva och avsluta med ett lager lasagneplattor, häll överst på kanske en halv burk med tacosås och stö på osten. In i ugn ca 30 min.
Fort, enkelt och gott! Kan det bli bättre kombination?!?
En annan jättegod vegetarisk lasagne är med spenat och getost (vanlig vit chevre på rulle)!
Gör en röra med stekt lök och färsk eller frusen spenat, krydda med buljong och peppar.
Gör en vit sås.
Varva lasagneplattor, spenat och smulad getost samt vit sås.
Toppa med riven parmesan. Grädda!
Smaskens.
skogstroll
12-02-2010, 15:45
schyssta tips, nästa gång ska jag ha med paprika och spenat! Min lasagne brukar bli rätt saftig men själv föredrar jag mammas som är knaprig eller om man äter på stan och den fräser och är het... svårt att hitta rätt
Husihelvete
13-02-2010, 11:47
Jag brukar inte blanda löken i köttfärsen helt ensam utan steka ihop köttfärs, lök, fint tärnade morötter, lika fint tärnad palsternacka och rotselleri. Det blir smaskens.
Christina i Taxinge~
13-02-2010, 13:55
Jag brukar göra "viktväktarlasagnen" som omväxling då & då.
Den görs precis som den vanliga lasagnen, men istället för ostsås använder man Keso och mycket persilja.
Man kan tro att det ska bli torrt, men nej, det blir gott!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.