Många gånger ser vi en kock sätta en jätte kniv i en granatäpple. En del saft (som är den enda ätbara i den frukten) hamnar på bordet.
Det finns en och annan som avstår granatäpple som är en nyttig frukt och nu försöker jag berätta så gott jag kan om denna frukt och tillvägagången till den goa saften.
Alldrig ska en granatäpple skäras som kockarna gör. Först skärs bort tornet som står på nordpol med hjälp av en jätte liten kniv. sen skärs ett plustecken istället för tornet. varje arm av plustecknet dras till sydpolen med en liten kniv som skär in bara några mm i skalet. Sedan med både händerna tryckes granatäpplen isär i två halvor och sedan halvorna halveras också.
Men ett matsked kan knackas på skalet på varje del av frukten, då lösnar kärnorna som kan läggas i en skål. Kärnorna har en vit päronformade kärna som är beskt. De ska inte tuggas utan de ska tryckas med hjälp av tungan till gomen( muntaket). Saften sväljes och sen resten av kärnorna sväljes för sig. Lägg märke till att allt är beskt i en granatäpple förutom saften.