jag blev lite missnöjd med resultatet igår. Undrar vilken ugnspemperatur ni har och om ni täcker formarna?
Läser jag recept på nätet finner jag tempangivelsen till allt mellan 90 - 175 grader.
ingrids
26-02-2010, 09:27
Jag har inga kokböcker på jobbet just nu men jag vill minnas att de temperaturer jag tillämpat för brulé är bra mycket under 175, man vill väl egentligen mer sakta koagulera än koka äggen. De gånger den skurit sig misstänker jag att den koagulerat för hårt så att äggviteämnena hamnar för sig och vätskan för sig istället för att de krämar ihop.
Ingrid Zon3
07-03-2010, 19:03
Vill man att själva cremen ska vara just krämig är det nog bäst att göra den för sig och sen strö på sockret och bränna av det med en gasbrännare precis innan servering.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.