tantGröön
13-03-2010, 10:06
Hej
Vilken potatissort ska man använda när man gör gnocchi?
Aqvakul
13-03-2010, 10:35
helst en mjölig sort..
Piccante
13-03-2010, 12:46
Helst en mjölig och smakrik sort! Jag provade nog med King Edward eller någon vanlig mjölig sort men efter att ha pressat den och blandat med lite mjöl för att binda bättre och ägg så blev det väldigt smaklös gnocchi.
tantGröön
13-03-2010, 14:59
Tack för svar, men jag är potatisamatör. Vilka sorter är mjöliga och smakrika?
Myosotis
13-03-2010, 17:05
King Edward är både mjölig och jättegod. Det kan väl inte ha berott på sorten att Markus´ gnocchi blev tråkiga?
Piccante
13-03-2010, 18:56
CITAT (Myosotis @ 13-03-2010, 17:05)

King Edward är både mjölig och jättegod. Det kan väl inte ha berott på sorten att Markus´ gnocchi blev tråkiga?
Jag tycker King Edward ofta är dålig och smaklös men det beror nog mkt på hur de odlats.
Aqvakul
14-03-2010, 09:34
Mandelpotatis hade säkert blivit "perfekt". Men den är ju inte så lätt att "hitta"...
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.