Jag och sonen plockade faktiskt små nässlor igår (zonI) och soppan blev underbar. Har längtat länge och har lite kvar tills ikväll.
Mitt ungefärliga recept:
Skölj noga, förväll hastigt.
Mjuka upp finhackad lök i olja
Krama ur nässlor och fräs bort vattnet
Häll i lite vitt vin gärna Vichars Choise (som redan bär liten smak av nässlor, ca 90kr, underbart gott vin till också) och låt ånga på
(Nu luktar det gott)
Släng i god grönsaksfond eller kycklingfond (inte Bongs läskiga kycklingfond som smakar curry)
Häll på ordentligt med grädde och spä med vatten till önskad konsistens
Puttra på
Salta, peppra
Körde lite lätt med stavmixer också för att finfördela några av nässlorna.
Min barndomsnässelsoppa var alltid helgrön och ganska tjock som spenat. Min egen är både mycket godare och betydligt mindre nyttig.

Lycka till alla