Tänkte ge mig på att baka pizzabullar idag. Tänkta använda receptet från
länkNån som har lagat såna tidigare och har bra tips? Sist jag använde ett recept från den här sidan så blev det nämligen fel utav bara h-vete då alla tidsangivelser var helt helt fel, så jag är lite misstänksam.
kan nu meddela att pizzabullarna är klara och GUDOMLIGT goda! Jag följde bara receptet lite halvt... Bytte ut en del av vetemjölet till rågmjöl och hade i en hel del champinjoner också. Gottigott!!!
Eva i Höga
16-03-2010, 14:37
Låter gott! Men varför i hela världen skulle du visa länken till den här receptsidan?

Blir ju bara sugen på en massa gott!
Men som sagt en liten varning, jag testade deras recept på "balsamkokt köttgryta" och koktiderna är helt åt skogen fel. Så man får tänka lite själv också.
Eva i Höga
16-03-2010, 17:04
CITAT (Fny @ 16-03-2010, 15:20)


Så man får tänka lite själv också.
Oj då, hur ska det gå till?
vitavargen
16-03-2010, 18:22
CITAT (Fny @ 16-03-2010, 14:24)

kan nu meddela att pizzabullarna är klara och GUDOMLIGT goda! Jag följde bara receptet lite halvt... Bytte ut en del av vetemjölet till rågmjöl och hade i en hel del champinjoner också. Gottigott!!!
Vad duktigt.... och jätte kul att du tycker att de är goa..
netaave
16-03-2010, 23:12
Kan rekommendera dom här också
OST & SKINKBULLAR
125 GR SMÖR
5 DL MJÖLK
50 GR JÄST
2 TSK SALT
2 MSK VIT BAKSIRAP
14-15 DL VETEMJÖL SPECIAL
FYLLNING: SMÖR, 10 SKIVOR SKINKA, halverade
1 PÅSE RIVEN OST, PIZZAKRYDDA
Smält fettet, tillsätt mjölken och värm till 30-35 gr.
Smula jästen i bunken och häll över vätskan, rör till jästen löst sig.
Tillsätt salt, sirap och nästan allt mjöl, spar lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig. Jäs i 30 min under duk.
Dela degen i två delar, kavla varje del i en ½ cm tjock rektangel,
Bre på margarin, fördela skinka och ost över och rulla ihop den.
Skär cmtjocka skivor och lägg på plåt för jäsning i 20 min.
Pensla med ljummet vatten och strö på kryddan.
Grädda i 225 gr i 10 min.