Bee
Jag gör inte så ofta saker som behöver gelatinblad men till påsk köpte jag en förpackning som var tänkt till en chokladpaj. Det blev inget av med den av olika anledningar men en sak som förvånade mig var att det var halva storleken på bladen (enda sorten Ica hade). Tidigare var dom ca 8-9 cm x ca 20 cm och nu var det halva storleken.
Hur länge har det varit så här och hur påverkar det recepten? Om jag tar ett gammalt recept och det står 2 gelatinblad, skall jag då ta 4? Och hur moderna är recepten på nätet eller i tidningarna?
Ni som gör rätter med gelatinblad, hur har ni resonerat eller hanterat det hela? Är det bara att dubbla antalet?
Peztis
Som jag förstår det så är ett gelatinblad ett gelatinblad - oavsett storlek! De verkar ha komprimerat dem bara...
Och det var nog några år sedan som storleken ändrades. biggrin.gif

Jag hittade min förpackning med gelatinblad som jag köpte för kanske 2 år sedan (använder det kanske 1 gång på 10 år...) och på den står det "NY BLADSTORLEK. Med samma geleringseffekt per blad som tidigare"
Så storleken har i detta fall ingen betydelse! biggrin.gif
Bee
Tack! Då behöver jag inte oroa mig !
Jag använder gelatin ungefär lika ofta som du biggrin.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon