Full version: Fredagskaka!
Ina
När det var min tur att ha fredagsfikat på min praktikplats komponerade jag den här - därav namnet!

Katarinas Fredagskaka

3 ägg
2 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2,5 tsk vaniljsocker (helst med äkta vanilj)
1 burk konserverad mango (kan bytas ut mot persikor)
1 liten burk krossad ananas
3 dl florsocker
0,5 dl kokosmjölk

• Vispa ägg och socker pösigt.
• Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker
• Rör ner mjölblandningen i äggvispet
• Blanda i krossad ananas. Mango eller persikor skall skäras i mindre bitar och sedan röras ner försiktigt. OBS! Spara spadet!
• Häll smeten i en smord och mjölad rund form som rymmer 2 liter.
• Grädda i 1 timme i 200 grader.
• Häll lite av spadet över kakan när den svalnat.
• Rör ihop kokosmjölk och florsocker till glasyr.
• Häll glasyren över kakan strax före serveringen.


Obs! Kakan är ganska kladdig så man bör använda tallrik och sked när man skall äta den. Att ta en bit kaka i en servett medför stor risk att det blir rejält söligt!
Elanah
Den låter väldigt spännande! biggrin.gif

Måste prova!! tongue.gif
vickeva
Ajamen Ina, har jag inte sagt att jag inte vill se sånt här...??? wub.gif laugh.gif kan ju inte motstå...o ch nu är det ju bara ett par månader kvar till badsäsongen...... sad.gif
myskmadra
Här kommer en annan god kaka som man kan äta mycket av utan att må alltför illa
nämligen:
Kladdkaka med kesella

1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl kakao
1 msk snabbkaffepulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
2 dl strösocker
1 burk kesella naturell (1 eller 10% fett)
florsocker

Ugn 200 gr. Blanda de torra ingredienserna.
Vispa i en annan bunke ägg och socker pösigt
Rör ned mjölblandningen och kesellan.
Häll i en smord och bröad form ca 24 cm, gärna med löstagbar botten.
Grädda kakan på nedersta falsen 20-25 minuter. Prov nålen skavara kladdig!
Pudra florsocker över.
Man kan variera kakan genom att ha i rivet skal av en limefrukt. Garnera med skivad lime.( skippa då kaffepulvret)
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon