Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Salvia från Plantagen, Ätbar?
          Moonbeam
          Inlägg 18-06-2010, 10:59
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 106
          Medlem sedan:
          15-03-2008
          Medlem nr: 14 638



          Köpte en Salvia förra året som faktiskt överlevde den hårda vintern! Men nu undrar jag om man kan äta alla sorters salvias blad? Någon som vet? Och om man kan äta, när ska man plocka bladen? Innan eller efter blomning?
           
          Citera
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 18-06-2010, 11:01
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          vilken salvia är det du har ?

          jag tror alla går att äta, men alla smakar inte bra.

          jag plockar blad alltid även innan och efter blomning.
           
          Citera
          Moonbeam
          Inlägg 18-06-2010, 18:30
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 106
          Medlem sedan:
          15-03-2008
          Medlem nr: 14 638



          dunno.gif Det är det som är kruxet, jag har inte lappen kvar. Men du menar att de åtminstone inte är giftiga? Köpte stäppsalvia på bauhaus idag, kan man äta den tro?
           
          Citera
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 18-06-2010, 19:25
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          visa bild på den så kan jag säga vilken art det är, alla salvia innehåller tujon . så jag vet inte om andra arter innehåller högre halt av det så det blir farligt. säkrats är ju att bara äta kryddsalvia.
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 18-06-2010, 20:08
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Allt går ju att äta men man kan bli rejält snurrig av vissa salviasorter, några arter används som narkotika och liknande men jag tror inte de får odlas kommersiellt och säljas, jag skulle dock inte äta stäppsalvia, blåsalvia och andra salviasorter som odlas för prydnads skull, jag skulle hålla mig till de som odlas för att ätas


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 18-06-2010, 20:30
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          CITAT (Åsa, mälardalen zon 2 @ 18-06-2010, 21:08) *
          Allt går ju att äta men man kan bli rejält snurrig av vissa salviasorter, några arter används som narkotika och liknande men jag tror inte de får odlas kommersiellt och säljas, jag skulle dock inte äta stäppsalvia, blåsalvia och andra salviasorter som odlas för prydnads skull, jag skulle hålla mig till de som odlas för att ätas

          Menar du då att det är kryddsalvian som odlas för att ätas? Så trodde jag att det var i alla fall.


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 18-06-2010, 20:42
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          fast sedan finns det ju kryddsalvia namnsorter som odlas just för att de är vackra och dessa går ju att använda som vanlig kryddsalvia.

          har för mig att man använder annassalvia till att ha i brännvin.
           
          Citera
          Mentha-Arvensis
          Inlägg 19-06-2010, 01:31
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 332
          Medlem sedan:
          28-11-2009
          Medlem nr: 26 912



          Salvia Clevlandii,
          Salvia Dorsiana,
          Salvia Elegans,
          Salvia Fruticosa/Triloba,
          Salvia Hispanica,
          Salvia Lavandulifolia,
          Salvia Microphylla,
          Salvia Officinalis,
          Salvia Pomifera,
          Salvia Sclarea
          och Salvia Viridis går att äta.

          Men om du inte vet vad du köpt kan det vara en Salvia Nemorosa som säljs i massa olika färger.

          Redigerat av Mentha-Arvensis: 19-06-2010, 17:37


          --------------------
          "Så som ört är vuxen, sådan står den, så den smakar."
           
          Citera
          Moonbeam
          Inlägg 23-06-2010, 18:09
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 106
          Medlem sedan:
          15-03-2008
          Medlem nr: 14 638



          Här på bilden kan man se stjälkarna till vänster, lite lilarosa till färgen. Kanske kan ge vägledning?

          De jag köpte sist var salvia nemorosa, stod det på skylten iaf, tillsammans med "stäppsalvia".
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 23:18
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon