Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Äta röbetsblast och mangolg?
          Kvisten
          Inlägg 21-06-2010, 20:38
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 75
          Medlem sedan:
          13-06-2009
          Medlem nr: 24 140



          Behöver gallra mina rödbetor är det någon som vet om man kan äta blasten medans den ganska låg och späd, har för mig att jag har hört att det ska gå någonstans? Sen undrar jag om man kan äta mongold medans den är ganska liten och spröd, har hört en del som säger att den måste stuvas eller värmas före ätning men jag äter den som den är......och jag tycker den smakar bra som den är!
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 21-06-2010, 20:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Mangold går utmärkt att äta rå när den är ung (babymangoldblad säljs ofta i matbutiken), äldre mangoldblad är dock godare att äta tillagade.

          Och ja det går utmärkt att äta rödbetsblast. Det går även bra att äta den då man skördar rödbetorna, den äldre blasten går ex. att koka soppa på.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Malin_MeL
          Inlägg 21-06-2010, 20:42
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 855
          Medlem sedan:
          16-08-2008
          Medlem nr: 18 334



          Man kan äta både rödbetsblad och mangold färska.
          jag tycker endast de späda bladen är goda färska dock.
          Jag brukar med störra blad slänga runt dem ett par ggr i stekpannan, då tycker jag de får godast smak.

          många av de färdiga "baby leaf" sallads-påsar man kan köpa är just mangold och röbetsblad
           
          Citera
          vitavargen
          Inlägg 21-06-2010, 20:52
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 576
          Medlem sedan:
          13-11-2009
          Medlem nr: 26 792



          Blad från röbetor och Mangold har jag haft förmånen att äta väldigt många gånger, dock tillagade. I soppor är de väldigt goda. Mangold till dolma är en klassiker ( istället för vindruvsblad).
           
          Citera
          Hans i Värmland
          Inlägg 21-06-2010, 20:53
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 112
          Medlem sedan:
          01-11-2007
          Medlem nr: 13 053



          Nær jag har tillgång till rødbetsblast eller mangold brukar jag gøra dolmar av dem. Gør en blandning av kokt ris,hackad løk och køttfærs och lægg en klick i varje blad-anvænd gærna dubbla blad och packa dem i en kastrull,gør en god tomatsås och låt dolmarna puttra i den tills de ær klara efter någon halvtimme. Ær goda æven kalla.
           
          Citera
          vitavargen
          Inlägg 21-06-2010, 20:58
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 576
          Medlem sedan:
          13-11-2009
          Medlem nr: 26 792



          Färsk Mangold brukar vara krispiga och svåra att rulla till dolma. Det bästa är att låta de ligga en dag innan man rullar dem smile.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 31-07-2025, 18:47
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon