Betalade 50 kr/L för svenska jordgubbar utanför ICA där jag bor. De tog 30 kr/L för Tyska gjordgubbar också de såg fina ut men man ska ju gynna de svenska odlarna.
Mina egna är bara kart än så länge och tyvärr så har jag en massa björktrastar som härjar i landet tidigt på morgonen så det blir nog inte så många över till oss. Har inte fått tag i nät att hänga över och vi har ju varit bortskämda med vår lilla "hönsgård" som gubben byggde över men som tyvärr rasade i vintras.
Enligt Aftonbladet i går så säljer många falska svenska gubbar. De utländska packas om och säljs som svenska, man ska reagera om de kostar under 40 kr/liter för då är de inte svenska. De angav lite tips hur man ska göra om de är ovanligt billiga. Fråga efter märkningen för försäljaren är enligt lag skyldig att redovisa ursprungsland, namn och kontaktuppgifter till odlaren samt kvalitetsklassificering. Jag gjorde det men så klart hade de inget sådant, men börjar alla att fråga så måste det ju till slut finnas hos alla säljare.
--------------------
skriver Inga från Närke i zon 3-4
|