Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Fransk dragon, vad använder ni den till?
          Margith
          Inlägg 01-09-2010, 13:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          Jag har 2 gigantiska plantor som håller på att överta hela kryddlandet.
          Jag har lite svårt att hitta användning för dem.
          Ja men, hur ofta kokar du egen Bearnaise-sås? Jag har aldrig gjort det och har inte för avsikt att göra det heller laugh.gif
          Jag använder några blad till sallads-dressing tillsammans med timjan, basilika och en halverad vitlöksklyfta, urgott! (En halv chili är inte helt fel att slänga i också)
          Men det ursäktar inte den plats som dessa plantor tar.
          De har alltså påbörjat resan mot komposten.

          Har du förslag på nåt som kan få mig att spara de här plantorna?


          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera
          Monica WJ
          Inlägg 01-09-2010, 14:42
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 44
          Medlem sedan:
          27-12-2008
          Medlem nr: 20 245



          Dragon går att använda som krydda i mycket vid matlagning!
          Jag har den både som torkad och färsk till kalla såser med yoghurt mm och dragon är jättegott på grillad kyckling. tummenupp.gif Så klipp ner den, ta in och torka och låt fantasin flöda.


          --------------------
          /Monica i Hudik, zon 4
           
          Citera
          Anja Danmark
          Inlägg 01-09-2010, 15:05
          Länk hit: #3


          Gäster






          Hej Margith -

          er du sikker på, at det er fransk og ikke russisk esdragon, du har?

          Den franske kan ikke overvintre ude i en kold vinter som sidste år - har din klaret det? Så tyder det nemlig også på, at det kan være den russiske model, du har...


          mvh
          Anja
           
          Citera
          Sussie F-Flower
          Inlägg 01-09-2010, 15:41
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 217
          Medlem sedan:
          25-03-2008
          Medlem nr: 14 814



          CITAT (Anja Danmark @ 01-09-2010, 16:05) *
          Hej Margith -

          er du sikker på, at det er fransk og ikke russisk esdragon, du har?

          Den franske kan ikke overvintre ude i en kold vinter som sidste år - har din klaret det? Så tyder det nemlig også på, at det kan være den russiske model, du har...


          mvh
          Anja



          Då kanske det är en rysk som jag också har...? Men det står "Fransk" på lappen.
          Jag har haft min i 3år ute i rabatten men den luktar inget när man tar på den.
          Det är väl konstigt?

          Margith: Torka bladen så kan du göra dragonbiffar, dragonstek, senapssås med dragon är också himla gott. Dragonkryddad fiskfilé är också gott! Jag använder dragon till lite av varje men inte den jag odlar själv, för den smakar inte likadant som den torkade som man köper.
           
          Citera
          Suz
          Inlägg 01-09-2010, 15:41
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 956
          Medlem sedan:
          01-05-2007
          Medlem nr: 10 095



          Ja i all matlagning...dragonsås mums!
          Och lägg ett par kvistar i en flaska olivolja!!
          Kanongott till sallader och så ser det så vackert ut!!

          Påminner mig om att jag verkligen verkligen måste införskaffa en ny dragonplanta eftersom mina dog i vintras!


          --------------------
          Zon II
           
          Citera
          Margith
          Inlägg 01-09-2010, 18:02
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          CITAT (Anja Danmark @ 01-09-2010, 16:05) *
          Hej Margith -

          er du sikker på, at det er fransk og ikke russisk esdragon, du har?

          Den franske kan ikke overvintre ude i en kold vinter som sidste år - har din klaret det? Så tyder det nemlig også på, at det kan være den russiske model, du har...
          mvh
          Anja


          Jag är bergsäker på att jag har den franska dragonen.
          Att den inte skulle klara vintrarna hos oss är en myt.
          Det är möjligt att den inte gillar vinterfukt osv, men norrländska snörika vintrar är inget bekymmer. Min ena planta är säkert 5 år, den andra 3-4.
          Den ryska varken doftar eller smakar, så Sussie F-flower, du har nog den ryska.

          Dragon till fisk? Ja kanske det, måste provas smile.gif


          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera
          Bolltistel
          Inlägg 01-09-2010, 20:56
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 110
          Medlem sedan:
          08-07-2010
          Medlem nr: 31 920



          Jag rensade bland mina kryddor i helgen men den franska dragonen fick vara kvar för den är underbar tycker jag.
          Jag hackar ner lite i creme fraiche och använder som sås till allt möjligt.

          Pepparmyntan fick åka, eller rättare sagt den får hädanefter mäta sina krafter mot syrenerna och kirskålen. Jag hoppas på ett snabbväxande myntadoftande snår. Nu har jag grönmynta (M. spicata) kvar bara (vintern tog äppelmyntan) men jagar den marockanska (Mentha × villosa (M. spicata × M. suaveolens)) för den vill jag verkligen ha. Gurkhack+turkisk youghurt+grönmynta var ett lyckat tillbehör till lamm. Fransk dragon hade säkert också funkat.


          --------------------
          Zon 2-3, odlar i pallkragar på urberget. Äger även ett läckande växthus.
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 02-09-2010, 00:59
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Använder dragonen när jag gör vitlökssmör , i marinader , i köttgrytor mm mm. Älskar doften och smaken.


          För många år sedan var vi på semester i norra Frankrike och där åt vi en underbar rätt. Det liknade vårt dillkött men det var kokta lammkotletter med sås som till dillkött men i stället för dill hade man haft i färsk hackad dragon , mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm !!!!


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          Kryddan03
          Inlägg 02-09-2010, 01:49
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 257
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 013



          Torsk (kokt eller stekt) med färskpotatis och dragonsås. *slurp*
          Dragonkryddad ugnsstekt kyckling. *slurp igen*
          Dragonvinäger till vinägrettdressing. *ytterligare ett slurp*
          Nötfärsbiffar med fetaost, soltorkade tomater och dragon. *ett sist slurp*

          Enda nackdelen med dragon är att man oftast behöver så lite av den för att det skall bli mycket smak. smile.gif

          Redigerat av Kryddan03: 02-09-2010, 01:49


          --------------------
          Odlar på taket i zon II
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 01:08
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon