Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Stjälkselleri, Vad gör ni med den?
          Chamomille
          Inlägg 13-09-2010, 18:59
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Det var ju roligt att odla lite stjälkselleri för första gången i mitt liv. Men... Nu har vi selleri upp över öronen i landet. Vad fasiken ska jag göra med den?

          Jag dricker en Bloody Mary varannat år ungefär, så den lär inte gå åt till det iaf giggle.gif

          Redigerat av Chamomille: 13-09-2010, 19:00


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Ingrid Zon3
          Inlägg 13-09-2010, 20:46
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Ojdå, lite utmaning... Woka den snabbt, gör en variant på waldorfsallad, använd den med grönskasdip.

          Min första kontakt med blekselleri var i USA på 80-talet. Blev serverad den (rå) med både jordnötssmör och philadephia-ost (edit: fast en variant i taget, inte blandat ost och jordnötssmör!). Gott båda delarna, serveras som snacks.

          Sen finns ju "Virgin Mary" också, gott det med.

          Redigerat av Ingrid Zon3: 14-09-2010, 21:19


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 14-09-2010, 05:49
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Går bra i olika soppor med och man kan skära den i småbitar och frysa rå och sedan bara hälla ner i soppor under vintern.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          EKLO
          Inlägg 14-09-2010, 08:02
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 398
          Medlem sedan:
          10-08-2007
          Medlem nr: 11 952



          I somras upptäckte jag en utsökt kombination (om man gillar brie-ost): En vällagrad brie smakar väldigt bra med selleri. Så jag börjar undra om man skulle kunna göra nån sellerikompott att ha till ostbrickan i vinter? Längre än till tanken har jag ännu inte kommit, men den lockar, för smakkombinationen var så himla god...
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 14-09-2010, 08:45
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Tack för tipsen. Frysa in i bitar var tanken.
          Det där med Brie är helt i min smak. Gillar att toppa med nått gott ovanpå Brien. Naminam. Hmmm... Måste testa att göra nån slags chutney eller sylt av den. Bra idé!


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          imjoh
          Inlägg 16-09-2010, 18:00
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 147
          Medlem sedan:
          08-02-2009
          Medlem nr: 21 024



          Hej. Lyckliga du som har gott om selleri. Jättegod finskuren i en sallad med blandade grönsaker, smörkokt som tillbehör till mat, fyll stjälkarna med en krämig ost och skär upp i lagom munsbitar som snacks eller på en ostbricka, i soppa, gryta, finns hur många användningar som helst.
           
          Citera
          Sussie F-Flower
          Inlägg 16-09-2010, 18:35
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 217
          Medlem sedan:
          25-03-2008
          Medlem nr: 14 814



          Jag köper nu och då stjälkselleri, bara för att det är sååå nyttigt!
          Det slutar oftast med att jag får slänga 90% av "bunten" då den blivit gammal och sliskig...
          Tycker inte att den är så himla god.

          Om jag också kunde hitta en GOTT sätt att äta den så skulle jag göra det, absolut!

          Jag blir lite nyfiken, Camilla... I vilken typ av jord har du odlat den? Lerigt, poröst, mycket gödning?Har du sått den från frön? (Ja, det kanske inte finns något annat alternativ..?) confused.gif

          Förresten, jag glömde... -Grattis till en så'n fin skörd/odlingsresultat! Bra gjort! tummenupp.gif flirting.gif
           
          Citera
          Taraxacum
          Inlägg 16-09-2010, 20:03
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 132
          Medlem sedan:
          30-06-2010
          Medlem nr: 31 662



          Säger också grattis till god skörd. Här går den köpta stjälksellerin alltid åt. Skivad i sallader, soppor och grytor av olika slag. Väldigt gott i asiatiska rätter, men också fint i rätter där man använder rotselleri, när man kokar kött och några stjälkar i magen på en helstekt kyckling. Här en länk till något jag tänker prova med köpt selleri:
          http://www.tasteline.com/recept/ugnsbakad_selleri_och_fankal

          Chutney låter kul! Berätta gärna hur det gick.
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 11-10-2010, 08:27
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (Sussie F-Flower @ 16-09-2010, 19:35) *
          Jag köper nu och då stjälkselleri, bara för att det är sååå nyttigt!
          Det slutar oftast med att jag får slänga 90% av "bunten" då den blivit gammal och sliskig...
          Tycker inte att den är så himla god.

          Om jag också kunde hitta en GOTT sätt att äta den så skulle jag göra det, absolut!

          Jag blir lite nyfiken, Camilla... I vilken typ av jord har du odlat den? Lerigt, poröst, mycket gödning?Har du sått den från frön? (Ja, det kanske inte finns något annat alternativ..?) confused.gif

          Förresten, jag glömde... -Grattis till en så'n fin skörd/odlingsresultat! Bra gjort! tummenupp.gif flirting.gif

          Oj, har missat din fråga sad.gif
          Jag odlade den i nygjord pallkrage. I botten ren hästskit, överst fin matjord blandat med ko på påse. Köpte färdiga småplantor (10 st för 45 kr). Sen har jag kastat på lite hönsgödsel efter några veckor eller så. Inget mer smile.gif

          Tack för grattiset smile.gif


          Editerade stavfel

          Redigerat av Chamomille: 11-10-2010, 08:27


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 12-10-2010, 18:30
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Den är ju utmärkt som smakförstärkare i det mesta. Jag skulle aldrig kunna stoppa i den hel eller i större bitar i maten för då skulle resterande familjemedlemmar slå bakut. Men om man finfördelar den...! Det de inte vet! biggrin.gif

          Eftersom man kan köpa selleri på burk så borde det ju också gå att torka den om det är fullt i frysen. Annars hade jag nog skivat den och lagt i små påsar alt kört i mixer och frusit in i istärningsfacken och därefter förvarat i påsar. Perfekt sedan att bara ta fram en eller två tärningar och lägga i köttfärssåsen!


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 12:08
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon