Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hjorthjärta, tillagning?
          zissi
          Inlägg 22-10-2010, 18:15
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Fick dovhjortskött i dag och då fanns det bl.a ett hjärta med där som jag tänkte jag skulle prova att tillreda till morgondagens middag.

          Vet bara inte hur man tillreder det? (Brukar malas ner i färsen annars.) Steker och ev. kokar det till sist, eller steker i tunna skivor... Vet ni? Det är ett hjärta från en dovhjortskalv.


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 23-10-2010, 13:28
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Förstår att det inte ligger i så mångas intresse att tillaga hjorthjärta giggle.gif

          Nu är det uppätet i alla fall. Stekte det i tunna skivor...räckte med några minuter på varje sida...salt och peppar..leverkonsistens men smakade stekt kött...mört och gott!


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 23-10-2010, 22:19
          Länk hit: #3


          Gäster






          Om du hade lagt tråden i recept kanske du hade fått ett svar. Kanske, jag äter själv inte inälvsmat, men det finns ju de som gör....uppenbarligen! smile.gif
           
          Citera
          zaaritha
          Inlägg 23-10-2010, 23:27
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          Glerrk----där går gränsen!
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 24-10-2010, 21:42
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Jag vet, jag är nog onormal, tycker om nästan allt. Äter allt i alla fall, tror jag... g.gif


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          netha
          Inlägg 24-10-2010, 21:58
          Länk hit: #6


          Gäster






          CITAT (zissi @ 24-10-2010, 22:42) *
          Jag vet, jag är nog onormal, tycker om nästan allt. Äter allt i alla fall, tror jag... g.gif

          Tycker inte det är onormalt ... maken min och svärson äter renhjärta och tunga sick.gif
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 24-10-2010, 22:10
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          CITAT (netha @ 24-10-2010, 22:58) *
          Tycker inte det är onormalt ... maken min och svärson äter renhjärta och tunga sick.gif

          Vilken bra smak dina släktingar har Netha tummenupp.gif .

          Längtar till julen då det blir kokt svintunga igen wub.gif . Det var en tradition som började först julen-09. Annars är kokt tunga och potatismos gott en vanlig vardag också.


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 25-10-2010, 07:59
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Hjärtat är vanligt muskelkött så varför sick.gif ? Det är annat med lever, njure och liknande.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 25-10-2010, 18:39
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Vi brukar röka hjärta. Delikatess på julbordet. Men skjuter man inget så blir man utan hjärta. Det går till skytten. Vi har några i frysen som vi nog röker till jul.
          Här i Jämtland brukar man sedan gammalt göra köttbullar på älghjärta. Det har en gammal bondmora berättat för mig men det var innan jag lärt mig att något så när begripa jamska. Så hon kan lika gärna ha berättat något annat.

          Pto innanmat.
          Och kokt tunga från kalv är en läckerhet.
          Blev bjuden på kokt, salt älgmule hos en äldre familj i de stora skogarna. Det gäller ju att hålla masken. Men tro vad ni vill. Det var fantatiskt gott. Men jag blev lite betänksam när jag undrade vad hon höll på att koka. Det såg ut som en storråtta. – Det är älgmulen från älgen ni sköt i går!!!

          Angående inälvsmat. Det är oftast godare än det ser ut. Dessutom sägs det att det skall vara nyttigt?
          Idag stoppar man ju korv i plastslangar. Förr (och när jag gör julkorven) använde man fjälster i olika grovlek. Får, gris och nöt. Jag använder de två senare.

          Barnbarnen i ena sonens familj älskar blodklimp till renköttsoppa. Visserligen är det gott man jag är själv lite schalur.
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 03-11-2010, 22:31
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Rökt hjärta är säkert en delikatess, men älgmule...hur fungerar det egentligen...vad är det man äter då? Näsborrar, läppar blink.gif ..eller confused.gif


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 01:56
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon