Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Min jägarbiff
          Överbölingen
          Inlägg 12-11-2010, 22:56
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          4pers
          1/2 kg älgfärs
          1 näve ströbröd
          1dl lättare grädde
          1 frukostägg
          2 nävar torkade trattkantareller som efter vattenbad finhackas
          (tag hälften till remouladsåsen)
          1 1/2 medelstor gul lök,finhackad. (halvan till såsen)
          Salt, vitpeppar och kryddpeppar efter smak.

          Jag blandar allt ett ögonblick med kniven i matberedaren.
          Dela färsklumpeni i fyra lika delar och platta till dem till ung 1,5-2cm.

          Stek så att de precis blir färdigstekta. =ljusgrå till lätt rosa invändigt.

          Sås
          Fräs tratthacket och löken (löken först). Krydda. Låt svalna. Blanda med majonäs och gräddfil/CF i lika delar. Hacka ner lite gurka, paprika, chili om duvill. Smaka av med kryddor.

          Servera med potatismos

          Garnera med inlagda trattkantareller och/eller stekta tomater.

          Servera på varm tallrik.

          Dryck:Vin av vilttyp= kraftigt. Öl, eller vatten. Vill man ha schnaps så skall det vara en snäll och mjuk- Inte som att svälja en grankott baklänges.
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 14-11-2010, 21:04
          Länk hit: #2


          Gäster






          Det där lät riktigt gott. smile.gif Det var längesedan jag åt älgfärsbiffar.
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 15-11-2010, 07:18
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Låter jättegott det ska jag göra, har ju både älgkött och trattisar i frysen. rolleyes.gif


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 15-11-2010, 22:54
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Låter gott! Jag brukar byta ut ströbrödet mot kokt (pressad) potatis, till ett halvt kilo färs kan två medelstora/små funka. Jag använder vanlig vispgrädde (din mängd). Brukar också ha i smulade och blötlagda trattisar. Och färsk finhackad chili (mängden och sort beror på vem som ska äta biffarna). Som du en gul lök (häften riven, hälften hackad och förstekt), och salt. Inte peppar (jag har ju i chili).

          Jag ska testa ditt recept nästa gång. Det är nog godare.

          Jag brukar servera sky eller gräddsås (lite vatten i pannan, grädde, koka ihop, kikomansoja) till; och kokt mjölig potatis, egen lingonsylt; knaperstekt (gul-) kantarell. Jag ska verkligen testa din sås.

          Vi dricker pilsner eller vatten till härligheten. Hemlagad lingondricka kan nog också funka.


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 11:53
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon