Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Rör smör och socker fluffigt?, Vad innebär det i recept.
          Rihane
          Inlägg 14-11-2010, 19:52
          Länk hit: #1


          Gäster






          Ibland går det att läsa i recept exempelvis:
          "Rör smör och socker fluffigt"
          Vad innebär det?
          Om man tar ut smöret ur kylen är smöret hårt och inte så lätt att röra till att bli fluffigt.

          Gjorde kakor idag och gjorde så gott jag kunde men det blev vare sig fluffigt eller vitnade som det stod i receptet. Kakorna blev goda men jag har kliat mig i huvudet några ggr nu och tänkte fråga vad som menas.
           
          Citera
          Maggan H
          Inlägg 14-11-2010, 20:07
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 173
          Medlem sedan:
          28-09-2003
          Medlem nr: 2 369



          Använd elvispen! Det ska ljusna och bli lite poröst men det blir inte som när man vispar ägg och socker. Jag vispar ca 5 min.


          --------------------
          MVH Maggan

          Bor och odlar i zon 1 NÖ Skåne
           
          Citera
          Monarda
          Inlägg 14-11-2010, 20:12
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 4 644
          Medlem sedan:
          06-03-2005
          Medlem nr: 5 125



          Jag brukar mjuka upp smöret en aning i mikron.
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 14-11-2010, 20:40
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Antingen micro-varianten eller ännu hellre så tar man fram allt en bra stund innan så att det hinner bli rumstempererat och då är det ingte svårt att vispa ihop ägg och smörså det blir vitt och luftigt.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Rihane
          Inlägg 15-11-2010, 08:35
          Länk hit: #5


          Gäster






          Bra, började tro att jag skulle smälta smöret eller något annat jag inte tänkt på.
          Kakorna jag gjorde igår hade inga ägg i sig. Jag använde degkrokarna men ska prova med vispkrokarna istället och vispa i 5 minuter. Får försöka ta ut smöret en stund innan. En annan gång har jag använt mixerstaven men den vågar jag inte låta gå så länge.
          Börjar tro att jag är den enda i Sverige som inte har en microvågsugn men så är det. Annars är det ett bra förslag som någon annan kan anamma.

          Tack så mycket för hjälpen. thanks.gif
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 15-11-2010, 11:45
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Både ägg och smör ska vara rumstempererade, smeten kan tom skära sig annars och smöret är ju stenhårt när det kommer från kylen. Ta fram det några timmar innan eller kvällen före. Jag vispar bara en kort stund, inte 5 minuter! Ska man baka spontant och inte har micro finns det andra sätt, t.ex. skär smöret i småbitar, bred ut på en tallrik och sätt evt. tallriken över en kastrull med varmt vatten eller liknande, det går lika fort. Jag har aldrig använt micron till det.


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          Rihane
          Inlägg 15-11-2010, 15:40
          Länk hit: #7


          Gäster






          Trodde det skar sig bara om man använder ägg?
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 15-11-2010, 15:48
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Vispar man bara socker och smör så skär det sig ju inte, risken är när man tillsätter äggen, att det inte blandar sig ordentligt.
          Men precis som vid den mesta tillagningen av mat eller bakverk så bör allt ha samma temperatur för bästa resultat. Gör man t ex majonnäs blir det lätt misslyckat om det inte har samma temperatur.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 14:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon