CITAT (NiklasTyreso @ 31-12-2010, 14:45)

Peruvian pointer. Högproduktiv med mycket god smak och rejäl styrka.
Min erfarenhet är att när jag gör chili vinäger (används som tabasco-sås) behöver det vara stark chilli med bra smak. Smaken går ut i vinägern men den blir för tam i hettan om det inte är stark chili. Peruvian pointer har en god distinkt smak och doft.
/Niklas
Hälrigt att du nämner Peruvian Pointer Niklas. Det är också en av mina absoluta favoriter. Smaken är helt enkelt bäst och hettan är brutal för att vara en baccatum.

Peruivian Pointer
Andra favoriter som jag odlat är Pimenta Barra do Riberio. Underbar smak, lättodlad och vacker som få. Också en baccatum.
Den tredje baccatumsorten som jag rekomenderar är Inca Red Drop för att den är en av de mest lättodlade.
I detta sammanhang måste man ju också rekomendera Hot lemon som Anja skrev. Underbar sort.
Kalle sök gärna på min blogg där jag skrivit om alla mina favoriter. En annuumsort (dvs den vanligaste arten) som är utöver det vanlig är Goats Weed. En klar favorit.
MVH
Patrik