coolt med en köttbulletråd
här kommer de jag brukar göra:
köttbullar
500 g färs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 dl grädde
1/2 riven gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
italiensk salladskrydda
svartpeppar
salt
grillkrydda
1 nypa socker
8-10 kuber lagrad ost
tomatsås
1 förpackning passerade tomater
1/2 hackad röd lök
1/2 hackad gul lök
1 stor hackad vitlöksklyfta
2 grovt rivna morötter
1 grönsaksbuljongtärning (eller ännu hellre fond)
basilika
timjan (utesluter jag för jag tycker inte om smaken)
oregano
vegeta (aromat)
1 sockerbit
blanda ihop färssmeten och dela till 8-10 bitar, rulla in en osttärning i varje köttbulle.
stek bullarna i smör tills de fått fin färg, lägg då i lök, vitlök och morötter, låt steka med i ett par minuter.
häll över i en större gryta och tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen, låt småputtra minst 30 minuter.
servera med vad du vill (jag brukar ha ris eller risoni) och grönsallad.