Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Äppelchips i affären - hur görs de?
          Peztis
          Inlägg 01-04-2011, 22:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          I naturgodishyllorna finns det äppelchips med kanelsmak och det är faktiskt enormt mumsigt!!!!

          Men jag undrar, hur görs de? De är ju torra och krispiga, inte feta som vanliga chips eller sega som torkade äpplen annars är.

          Någon som vet?

          Edit = tänk att jag aldrig kan stava rätt...

          Redigerat av Peztis: 01-04-2011, 22:27


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 02-04-2011, 07:27
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Jag har också funderat på det och undrar om det är någon sorts varmluft inblandad. Googlade på "recept äppelchips" och det finns lite oika tips på hur man kan göra. Några var doppade i sockerlag och sedan torkade i ugn, andra strödde du sockret över. Utan att testat själv tror jag att doppad i sockerlag, pudrad med kanel och torkad i varmluftsugn kan bli ganska likt butiksvarianten. Gissningsvis blir hemmavarianten lite segare och mindre spröd, men det skulle jag kunna leva med smile.gif


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 02-04-2011, 09:08
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Fast de man köper är ju inte bara spröda, de är liksom "fluffiga".

          Har gjort det där med att ha på socker och eller citron, de blir ganska spröda.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          niggle
          Inlägg 02-04-2011, 11:59
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 459
          Medlem sedan:
          28-10-2009
          Medlem nr: 26 668



          Jag har torkat tunna äppelskivor i ugnen, och resultatet blev som chips.
          Jag la lövtunna skivor på ett bakplåtspapper och ställde ugnen på 50 grader. Sedan fick de vara där i ett dygn.
          Det är viktigt att ha något i ugnsluckan, en slev el likn. så att det ventilerar.
          Resultatet blev bra. Man kan säkert krydda med kanel.
          Fördelen med denna varianten är att man kommer undan tillsatser och annat skit.

          hälsn
          niggle
           
          Citera
          merlin68
          Inlägg 02-04-2011, 12:10
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 4 044
          Medlem sedan:
          09-03-2010
          Medlem nr: 28 369



          Psst....jag gör mina äppelchips i torkskåpet yes.gif Den tar flera plåtar på en gång dessutom. Hos mig torkas det mesta i torkskåpet från örter över svamp till all möjlig sorts frukt.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 06:14
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon