Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Citron/Citronsyra?, Vad är bäst i saft?
          GrönMorot
          Inlägg 27-04-2011, 15:05
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 21
          Medlem sedan:
          26-04-2011
          Medlem nr: 42 118



          Hej!


          Här hemma i trädgården finns det en del bärbuskar! Så förra året bestämde jag mig för att koka saft på bären då det blev sådant överflöd och onödigt slängande! Jag gjorde blandannat en Blåbär och Björnbärssaft, som jag tyckte blev alldeles för "trökig" jag ville ha mer syra i den, då tänker jag på citron som smaktillsats... Men vilken form av citron !?
            #1 Vanlig enkel citron
            #2 Färdigpressad på flaska.
            #3 Citronsyra.

          Eller har ni något annat tips om vad man kan ha som syratillsats?
          Tack på förhand! //GrönMorot =)

          Redigerat av GrönMorot: 27-04-2011, 15:10


          --------------------
          Zon II - Zon III
           
          Citera
          Gåsis
          Inlägg 27-04-2011, 19:29
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          Jag är inte säker, men både blåbär och björnbär är ju ganska smaksvaga bär. Vill du förstärka smaken eller kicka till det? Citron - jag föreslår citronsyra eftersom kokt citron mest blir söt (och god).Men varför inte prova med rabarber eller lingon. Syra men inte så dominerade smak. Blir den för mesig tillsätt bara lite citronsyra i dom flaskor du öppnar. Vill du kicka till det kanske en näve svartvinbär eller hallon. Som sagt, det här är inget jag provat utan bara "försök".
           
          Citera
          GrönMorot
          Inlägg 27-04-2011, 21:17
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 21
          Medlem sedan:
          26-04-2011
          Medlem nr: 42 118



          CITAT (Gåsis @ 27-04-2011, 20:29) *
          Jag är inte säker, men både blåbär och björnbär är ju ganska smaksvaga bär. Vill du förstärka smaken eller kicka till det? Citron - jag föreslår citronsyra eftersom kokt citron mest blir söt (och god).Men varför inte prova med rabarber eller lingon. Syra men inte så dominerade smak. Blir den för mesig tillsätt bara lite citronsyra i dom flaskor du öppnar. Vill du kicka till det kanske en näve svartvinbär eller hallon. Som sagt, det här är inget jag provat utan bara "försök".


          Båda... tongue.gif Det blir just Mesigt! Vill förstärka smaken, men kanske att jag blandar med röda vinbär... :-) Ville ha en lite annorlunda saft som var "renrasig" saft utan utfyll, om du förstår hur jag menar... Men som du säger så går det ju att prova! Har ju bara gjort EN gång och EN flaska... Så ska testa med dem frysta ären jag har så får vi se. Tack för hjälpen! :-)


          --------------------
          Zon II - Zon III
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 29-04-2011, 18:18
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Håller med om rabarber. Den i sig ger en rätt trist saft men tillsammans med annat blir det bättre!

          Jag gjorde en saft på rabarber, citron och kanel som blev jättegod!

          Fläder kan också förhöja smaken! Men då får du nog vänta ca en månad till.

          Om användandet av citron så hade jag använt riktiga citroner. Att hälla färdigpressad citron känns halvdant och citronsyra är mer i koserveringssyfte i min värld.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          GrönMorot
          Inlägg 01-05-2011, 07:56
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 21
          Medlem sedan:
          26-04-2011
          Medlem nr: 42 118



          CITAT (Peztis @ 29-04-2011, 19:18) *
          Håller med om rabarber. Den i sig ger en rätt trist saft men tillsammans med annat blir det bättre!

          Jag gjorde en saft på rabarber, citron och kanel som blev jättegod!

          Fläder kan också förhöja smaken! Men då får du nog vänta ca en månad till.

          Om användandet av citron så hade jag använt riktiga citroner. Att hälla färdigpressad citron känns halvdant och citronsyra är mer i koserveringssyfte i min värld.


          Okej, tack! :-)
          Jag gillar inte riktigt rabarbern mer än i färskt "stadie" whist.gif men då har jag i alla fall fler alternativa användningsområden. Fläder har vi också, dock en stickling, så troligtvis blir det ingen användnig av den fören om ca 2 år...!

          Jag ska testa mig fram så får ja la se. Tack så jätte mycket! :-)


          Redigerat av GrönMorot: 01-05-2011, 07:56


          --------------------
          Zon II - Zon III
           
          Citera
          KRT
          Inlägg 01-05-2011, 08:34
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 001
          Medlem sedan:
          17-09-2009
          Medlem nr: 26 121



          Tänk på att bären har mer smak ju torrare det varit!

          Citronsyra är väl främst för konservering snarare än smak.
          Vill man ha syra är dey nog bättre att tillsätta citroner eller färskpressad citronsaft.


          --------------------
          Ärvd trädgård i sydvästra Skåne (zon 1)
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 01-05-2011, 17:36
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Ett tips till!

          Jag har blivit helt vaniljfrälst de senaste åren och det är supergott att koka med en vaniljstång!


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          GrönMorot
          Inlägg 05-05-2011, 15:33
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 21
          Medlem sedan:
          26-04-2011
          Medlem nr: 42 118



          Tack återigen för alla tips!
          Jaa, kanske att Citronsyra är till för konservering. Jag vet inte säkert... :-/

          Om jag gör en ren krusbärssaft, ska jag testa det! :-)


          --------------------
          Zon II - Zon III
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 08:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon