Bondbönor som är små o späda kan förvällas och frysas in. Men främst ska ni väl njuta av dom färska?! När dom blir lite grövre får man skala bönorna. Det är som att skålla mandel. man "pluppar" av skalen på de förvällda bönorna. Man spritar ju alltid bondbönorna, och när man sen skalat dom är det väldigt lite ätbart i förhållande till allt spill. Jag har gjort Hummus av bondbönor. Det blir jättegott, friskt och härligt. Fick tipset av en torgförsäljare. Bönor, vitlök, olivolja, citronsaft, lite spiskummin och salt och lite tahini (sesampasta). Det blir inte riktigt lika gott utan tahini, men väldigt smakligt ändå. Används att bre på bröd eller ha som "sås" till en god grillad köttbit, gärna lamm (kryddat med citron och oregano).
Redigerat av Eva i Västerås: 12-07-2011, 07:43
--------------------
Hälsningar Eva
|