Jag hade den faktiskt i sallad och ja, det är lite hårigt. man kanske ska finhacka den så att den känslan inte blir så markant. Provade också att ha den i wok och det var alldeles utmärkt. Att lägga några blad, tillsammans med t ex citronmeliss, i bålskålen innan man häller på drickat är också ett tips! Dessutom blandade jag den med lite andra örtkryddor i färskost jag gjorde som present i somras. Smakade faktiskt aldrig själv, men födelsedagsbarnet gillade det. Hade i bl a citrontimjan, kryddtimjan, citronmeliss och hackad nyplockad chili, om jag inte minns fel.
Ska prova att göra te, det låter som en bra idé! På pastan kan jag också tänka mig att det är smarrigt, så det får jag prova!
Man skulle också säkert kunna använda den i drinkar, precis som man krossar ... är det mynta? ... i glaset, när man gör den kubanska rom-drinken Caprihina.
Tack för tipsen!
--------------------
Tirre, zon 4
|