Kanel är den näst saffran mest förfalskade kryddan, läste jag på denna intressanta sida om kanel
Om kanel, biologi och historik. Kanske är den KRAV-odlade godare just för att den kontrolleras och försäljarna därför får svårt att fuska med råvaran.
Jag hade fem burkar kanel hemma:
Spice Islands:
Bark från det vintergröna kanelträdet enlikt etiketten, väljer endast den spädaste barken från träd i Saigon, där företaget skriver att världens finaste kvaliteter odlas. Företaget finns i USA, CA, och Solna.
Kanelen smakar hyfsat bra, lite beskare än den KRAV-odlade. Pudermalen.
KRAV-kanel:
Bark från kanelträdet. Etiketten är i övrigt bortskavd!
Kanelen är ljusare än de andra, fylligare utan att vara besk. Helt klart den godaste. Pudermalen.
Kryddgården:
Finmalen bark från kanelträdet.
Mycket mörk i färgen, besk och vass. Mald till damm.
Nordfalks/Santa Maria:
Från kanelträdets bark enligt etiketten. Rundare smak än ovan men inte särskilt smakrik. Grövre malen än de andra.
Kockens:
Finmalen innerbark från kanelträdet enligt etiketten. Min burk är gammal, bäst före 1999 så jämförelser blir orättvisa. Kanelen är nästan lika ljus som den KRAV-odlade.
Cilla