Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Fruktpektin?
          Gossen Ruda
          Inlägg 07-09-2011, 20:15
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Får man ställa en normal fråga här? Sista blåbärssyltkoket blev som det första, alldeles för löst. Då använde jag potatismjöl efter ett tips och det blev fastare men tog lite smak. Nu har jag inhandlat 1 st flaska pektin och skall testa med. Enligt receptet på flaskan skall man använda en hel flaska till 1 kg men jag har 2 kg. vad tror sakkunskapen? Det märkliga är att förra koket blev perfekt och då gjorde jag precis samma som sista gången. vad händer om det blir något överdoserat?


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 07-09-2011, 20:24
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Potatismjöl skulle jag inte testa.
          Pektin använder jag mig ofta av men har aldrig märkt av överdosering, år som dessa med mycket vatten blir bär lätt svåra att få fast sylt av. Mitt lekmanna tips är att överdosera eller så kan du koka upp och blir inte sylten som du vill, skaffa hem mer pektin och koka om den - så gör jag ofta
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 07-09-2011, 20:25
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          CITAT (ingrid fuxwall @ 07-09-2011, 21:24) *
          Potatismjöl skulle jag inte testa.
          Pektin använder jag mig ofta av men har aldrig märkt av överdosering, år som dessa med mycket vatten blir bär lätt svåra att få fast sylt av. Mitt lekmanna tips är att överdosera eller så kan du koka upp och blir inte sylten som du vill, skaffa hem mer pektin och koka om den - så gör jag ofta

          Okidoki. Nu är det inte årets bär utan frysta från tidigare år.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Wilmer
          Inlägg 07-09-2011, 20:37
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          Kan det bli fel på pektinet? Hade klar överdosering sist jag kokade Plumbutter, men det blev rinnande resultat ändå. Pektinet i flaskan var väldigt rinnande vilket det inte brukar vara.


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera
          Elisabeth-Västku...
          Inlägg 07-09-2011, 20:37
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 4 738
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 45



          Jag har använt pektin många gånger.

          Använde du samma frukt bägge gånger?
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 07-09-2011, 21:42
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Om det är mycket "soggiga" bär kan du vinna på att tillsätta lite tärnade äpplen i koket. Innehåller pektin och kan bidra till stadga. Vill minnas att mor gjorde så med hallonsylt.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 08-09-2011, 11:33
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Det är väl bara lingon i stort sett där man inte behöver tillsätta extra pektin.

          Redigerat av malcolm: 08-09-2011, 11:34
           
          Citera
          andersen
          Inlägg 08-09-2011, 18:58
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 4 131
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 51



          Gossen Ruda, gå ut och plocka vildäpplen och blanda in i syltkoket, dom är rika på pektin.


          --------------------
          Problemet är inte de onda människorna
          utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King.


          Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T.

          Att inte cykla är att gå för långt.

          Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 08-09-2011, 19:04
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          CITAT (andersen @ 08-09-2011, 19:58) *
          Gossen Ruda, gå ut och plocka vildäpplen och blanda in i syltkoket, dom är rika på pektin.

          Blåbärssylt med äpplesmak. Tror inte det. biggrin.gif Jag har fö kokkat om sylten nu med pektinet. Ingen succé än så länge men burkarna får stå ett tag. Det kan vara för lite syra också, fastheten är en historia mellan socker, pektin och syra.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 08-09-2011, 20:01
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Om du tycker äpple verkar äckligt, testa med en skvätt citron eller limesaft - pektin och syra i ett.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 08-09-2011, 20:22
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          CITAT (ingrids @ 08-09-2011, 21:01) *
          Om du tycker äpple verkar äckligt, testa med en skvätt citron eller limesaft - pektin och syra i ett.

          Inte äckligt direkt men blåbär skall smaka blåbär. biggrin.gif Det finns citronsyra på påse.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Wilmer
          Inlägg 08-09-2011, 22:11
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 07-09-2011, 21:37) *
          Jag har använt pektin många gånger.

          Använde du samma frukt bägge gånger?

          Nja, inte från samma träd. Nu har jag kokat med syltsocker, inte ens så mycket som det borde varit och det stelnade. Samma plommon som de som inte stelnade, men från frysen. Får väl använda syltsocker i fortsättningen eller se till så att jag köper flaskor som det är segt innehåll i..


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 08-09-2011, 22:15
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          CITAT (Wilmer @ 08-09-2011, 23:11) *
          Nja, inte från samma träd. Nu har jag kokat med syltsocker, inte ens så mycket som det borde varit och det stelnade. Samma plommon som de som inte stelnade, men från frysen. Får väl använda syltsocker i fortsättningen eller se till så att jag köper flaskor som det är segt innehåll i..


          Syltsocker är suveränt! tummenupp.gif Jag har aldrig misslyckats med det.


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          Wilmer
          Inlägg 08-09-2011, 22:19
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          Nej, inte jag heller de få gånger jag använt det, men det innehåller ju är det natriumbensonat som det annars är så noga att man inte kokar utan rör i sist, nu måste man koka det med sockret ibland länge- det undrar jag över och därför har jag knappt använt det förutom när någon (mamma tex) köpt fel rolleyes.gif


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera
          Lena i Torslanda
          Inlägg 09-09-2011, 07:46
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 1 123
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 250



          Syltsocker innehåller inte natriumbensoat utan kaliumsorbat.


          --------------------
          Lena
           
          Citera
          Elisabeth-Västku...
          Inlägg 09-09-2011, 08:24
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 4 738
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 45



          Jag använder alltid syltsocker, har alltid gjort så
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 09-09-2011, 09:08
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 09-09-2011, 09:24) *
          Jag använder alltid syltsocker, har alltid gjort så


          Gjorde du aldrig sylt före 1997?


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 09:15
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon