Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Havtornsbär, Hur torkar jag Havtorn
          ekebacken
          Inlägg 27-09-2011, 15:55
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2
          Medlem sedan:
          27-09-2011
          Medlem nr: 74 994



          Hur torkar jag Havtornsbär och vad kan man använda dom till.? Tar gärna emot tips!
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 28-09-2011, 00:05
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Jössös! Hur mycket som helst kan man göra.
          Marmelad
          Gelé
          Torkar ( i ugn ca70°) spillet efter saftning och har som dessertkrydda.
          På/i bakverk. Goda kakor = snittar, typ toscarutor fast bara tinade bär + torkfnaset.
          Likör
          Som saft/juice. och blanda i drinkar. Mycket C-vitamin.
          Några bär i isvattnet vid bordet
          En matsked bär som dekor och smaksättare vid tallriksservering av både kött och fisk. Smaken håller för båda delarna.

          PS. En liten varning för att äta för mycket. Det kan bli racerbajs nästa dag av marmelad och gelé.
          DS.
           
          Citera
          ekebacken
          Inlägg 28-09-2011, 07:56
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2
          Medlem sedan:
          27-09-2011
          Medlem nr: 74 994



          Tack, har gjort marmelad och lagt resterande i frysen. Men.... vad menar du med rester från saftning ska man inte torka dom hela? Jag har inga mängder max ett par liter.
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 28-09-2011, 09:22
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Frugan tar till vara allt. Men jag ställer mig tveksam till torkning av hela bär. Tror att det går dåligt. Vi skördade allra första gången när det var runt -10°. Syran i bärens ytskikt hade inte fryst men väl kärnan. Detta trots att vi hade läst någonstans att det var som med rönnbär. Flopphandling. Däremot fryser vi bär. Från 1 kg påsar och en hoper med 250 gr påsar. De senare är till för bakverk, deserter, smaksättning och dekor. De större för gelé och marmelad mm.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 15:17
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon