Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hjälp med tid i ugn
          Pius
          Inlägg 07-10-2011, 09:34
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          Jag har hittat ett recept på kycklingfilé i ugn som verkar smarrigt, men problemet är att receptet gäller för 2 kg filéer, de ska vara i ugnen 1,5 timme i 175 grader.

          Receptet är grädde, creme fraiche, soja och sambal oelek + kycklingfiléer och det är detta som ska stå i ugnen, tinade eller otinade.

          Jag behöver bara 2 filéer, hur länge ska jag ha dem i ugnen då?

          Tacksam för hjälp!

          Pius


          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 07-10-2011, 09:52
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Det borde ju vara samma tid. g.gif det går ju inte fortare om det ligger 2 bullar på plåten än om det ligger 10.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 07-10-2011, 10:16
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Oj, jag tycker det låter länge, jag brukar göra kycklinglårfiléer i ugnen och då kör jag dem 30 min i 200 grader.
           
          Citera
          Pius
          Inlägg 07-10-2011, 10:35
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          CITAT (Mollis @ 07-10-2011, 11:16) *
          Oj, jag tycker det låter länge, jag brukar göra kycklinglårfiléer i ugnen och då kör jag dem 30 min i 200 grader.


          Det är det jag också tycker, 1,5 tim, jag ska ju inte kremera dem (som jag brukar) confused.gif

          Pius


          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 07-10-2011, 10:42
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Jag tycker du ska kolla andra liknande recept och jämföra tiderna, kyckling blir ju så himla torr om den går för länge.
           
          Citera
          Pius
          Inlägg 07-10-2011, 10:46
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          CITAT (Mollis @ 07-10-2011, 11:42) *
          Jag tycker du ska kolla andra liknande recept och jämföra tiderna, kyckling blir ju så himla torr om den går för länge.


          Jo jag har gjort det och då var det ca 20-45 min. Jag kan ju ta ut och dela kycklingen efter ett tag och kolla.

          Pius


          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
          Margith
          Inlägg 07-10-2011, 10:49
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          Jag säger som Stintan, det tar lika lång tid oavsett hur många filéer du har. Liiite kortare eftersom du sannolikt har mindre sås än i originalreceptet och då går det fortare att "värma upp" såsen.

          Jag tyckte också att 1,5 timme lät väldigt länge, men ditt recept är exakt som ett recept jag har, fast med fläskkotletter. De ska vara inne i 1 timme och kotletterna är ju mycket tunnare än en kycklingfilé.
          Och det blir kanongott!

          Jag tycker att du ska räkna med att det tar ungefär 1,5 timme.


          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 07-10-2011, 11:44
          Länk hit: #8


          Gäster






          Jag gjorde 2 kg kycklingfileer i lördags i ugn. 200 grader förvisso, men 35 minuter räckte gott och väl, säkert hade 30 minuter räckt också, för det stod det i receptet.
           
          Citera
          Pius
          Inlägg 07-10-2011, 14:29
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          CITAT (Meriona @ 07-10-2011, 12:44) *
          Jag gjorde 2 kg kycklingfileer i lördags i ugn. 200 grader förvisso, men 35 minuter räckte gott och väl, säkert hade 30 minuter räckt också, för det stod det i receptet.


          Kära nån, hur ska jag nu bete mig? Tror nästan jag gör nån annan rätt. giggle.gif

          Pius


          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
          Pius
          Inlägg 07-10-2011, 19:12
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          Nu har jag lagat rätten och jag hade den inne i 40 min och den blev bränd. Hade jag haft den inne i 1,5 timme så hade det varit förkolnad. giggle.gif

          Det var god smak men det brända hade jag kunnat vara utan. giggle.gif

          Pius


          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 09-10-2011, 09:12
          Länk hit: #11


          Gäster






          Pius, jag såg nu i ditt första inlägg att det stod "tinade eller otinade" Den långa tiden måste varit för otinade?
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 09-10-2011, 11:20
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          1,5 h i 175 grader, då brukar det ju vara typ rostbiff så det känns som att det är lite väl tilltaget. Men jag håller med om att är det frågan om frusna filéer, så kan det nog stämma.

          Ibland kan det ju vara så att köttet (eller vad man nu har ställt in) behöver tid på sig att tillagas inuti men då kan ytan ligga i farozonen så att det då blir bränt. Om maten fortfarande behöver mer tid men börjar bli fint färgad, lägg en bit bakplåtspapper eller folie över tills det är dags att ta ut det. Då slipper man den brända ytan.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 06:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon