CITAT (malcolm @ 22-11-2011, 22:16)

Jag får (bör) inte äta godis pga. diabetes men vräk i er ni bara....

Dom här får du äta:
Havrebollar12dl havregryn
3/4dl kakao
½dl vaniljsocker
3dl strö-sötningsmedel
1dl kokos
400g smält smör
2dl mjölk
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt mjölk och smör. Vispa smeten med elvisp i 10 minuter. Ställ i kylen ett tag (1 timme eller så)
Rulla bollar som rullas i kokos.
Om man är väldigt förtjust i kaffe, så byt ut 1 dl mjölk mot 1 dl kallt kaffe.
Strasskakor3dl vetemjöl
3/4dl potatismjöl
3/4dl lättströ
1tsk vaniljsocker
Blanda detta i en bunke.
Smula i 150g smör och nyp ihop till en deg.
Spritsa ut degen på bakpappersklädd plåt.
Gräddas i 200 grader, ca 10 min.
Kubb200g smör
2dl Sucketter Strö (el. Hermesetas strö)
2 ägg
1½dl mjölk
7dl mjöl
2 påsar Marsan Kok (ca ½dl)
3tsk bakpulver
Garnering: hackad mandel
Rör smör o sötningsmedel. Tillsätt äggen, ett i taget (rör ordentligt emellan).
Blanda mjöl, Marsan-pulver och bakpulver. Rör ned det i smeten tillsammans med mjölken.
Klicka ut i bakpappersformar och garnera.
Grädda i 225 grader.
Bamsekakor200g smör
½-1dl hackade nötter
1½ dl Sucketter el. Hermesetas strö
2-3tsk vaniljsocker
5½ - 6dl vetemjöl
Rör smör och sötningsmedel smidigt. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en fast deg.
Trilla ut runda bollar och lägg på pappersklädd plåt. Platta till kakorna något och grädda i 225 grader tills kakorna fått lite färg.
Evas chokladkakor 4dl vetemjöl
2msk socker
200g margarin eller smör
1 ägg
100-150g sockerfri chokladkaka (typ Cloettas - men det finns godare OCH billigare)
Hacka samman alla ingredienser utom chokladen (enklast i matberedare). Hacka chokladen och tryck in den i degen. Låt degen vila i en plastpåse i kylen en halvtimma.
Rulla ganska stora kulor, lägg på pappersklädd plåt, grädda i 175 grader ca 8-10 minuter.