Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Sockerkaka utan ströbröd
          Klint
          Inlägg 29-01-2012, 13:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 467
          Medlem sedan:
          06-08-2008
          Medlem nr: 18 069



          help.gif lantisen har rensat förrådet på kaffebröd,sonen med fam.är i antågande.Sockerkaka tänkte jag men inget ströbröd,har nån stans för mej att det går med råsocker nån som prövat? alternativen är smulat sportknäckebröd,vetemjöl ge mej tips!


          --------------------
          Blåklint

          Titta gärna in på bygg,

          http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=104592&st=60
           
          Citera
          Gåsis
          Inlägg 29-01-2012, 13:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          Det funkar fint med både socker och vetemjöl.
           
          Citera
          hattstugan
          Inlägg 29-01-2012, 14:00
          Länk hit: #3


          Moderator
          Antal inlägg: 21 592
          Medlem sedan:
          19-12-2009
          Medlem nr: 27 097




          Mannagryn Krossade skorpor Coccos
           
          Citera
          andersen
          Inlägg 29-01-2012, 14:04
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 4 130
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 51



          Det behövs inget, se bara till att olja in formen väl.


          --------------------
          Problemet är inte de onda människorna
          utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King.


          Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T.

          Att inte cykla är att gå för långt.

          Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
           
          Citera
          Klint
          Inlägg 29-01-2012, 14:08
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 4 467
          Medlem sedan:
          06-08-2008
          Medlem nr: 18 069



          thanks.gif Ni är änglar allihop dina förslag hattstugan fanns inte heller hemma men då vet jag till en annan gång socker väljer jag tummenupp.gif


          --------------------
          Blåklint

          Titta gärna in på bygg,

          http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=104592&st=60
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 29-01-2012, 17:18
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Jag brukar faktiskt föredra mannagryn framför ströbröd.

          Vill man ha mer smak så kan man ströa med finhackade nötter och/eller mandel.

          Ibland när jag gör rulltårta så brukar jag ha hackade nötter och strösocker i botten och sedan så rullar jag in äppelmos. Supergott!
          Och jag menar, nötter är ju så nyttigt!!! biggrin.gif


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Iren
          Inlägg 29-01-2012, 19:13
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 981
          Medlem sedan:
          08-11-2010
          Medlem nr: 35 230



          Jag brukar ta kokosflingor, det blir jättegott:-)


          --------------------
          Irene zon 3 :-)
           
          Citera
          sqrulan
          Inlägg 30-01-2012, 09:31
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 3 211
          Medlem sedan:
          09-03-2007
          Medlem nr: 9 264



          CITAT (Peztis @ 29-01-2012, 17:18) *
          Jag brukar faktiskt föredra mannagryn framför ströbröd.

          Vill man ha mer smak så kan man ströa med finhackade nötter och/eller mandel.

          Ibland när jag gör rulltårta så brukar jag ha hackade nötter och strösocker i botten och sedan så rullar jag in äppelmos. Supergott!
          Och jag menar, nötter är ju så nyttigt!!! biggrin.gif



          Smart! Det måste jag testa! tummenupp.gif


          --------------------
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 30-01-2012, 19:26
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Som sakt mannagryn och kokos fungerar bra ! men nu fick man ju en del nya tip här smile.gif dom ska testas .
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 30-01-2012, 22:52
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          Har man några kex eller småkakor hemma så kan man krossa dem och bröa med.


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 31-01-2012, 10:58
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Har aldrig någonsin använt ströbröd, det normala är väl mjöl? Till chokladkaka tar jag kakao ibland, till vallmokaka vallmofrön.


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 31-01-2012, 11:12
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (Myosotis @ 31-01-2012, 10:58) *
          Har aldrig någonsin använt ströbröd, det normala är väl mjöl? Till chokladkaka tar jag kakao ibland, till vallmokaka vallmofrön.


          Du är den första jag hört som använder mjöl till sockerkaksformen. Däremot till matbröd om man använder form. Ströbröd, mannagryn eller kokos tror jag är vanligast. Kul att man gör olika flirting.gif


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 31-01-2012, 11:26
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          blink.gif Är det ovanligt?!! Jag trodde att det här med ströbröd bara var dumheter i recepten, ingen vanlig människa som använder sånt... Mjöl har man ju hemma ändå när man bakar, varför skulle man köpa ströbröd? Eller kan man använda det till något annat också? Jag har alltid tyckt att det verkar lite äckligt, gammalt bröd utanpå sockerkakan liksom, varför inte använda mjöl som är rent och fräscht? Men jag är ju medveten om att jag säkert har blivit bjuden på kaka med gammalt bröd utanpå, så smaken stör tydligen inte nämnvärt. Kokos tycker jag inte om så jag blir alltid nervös när jag bjuds på äpplekaka, många som använder kokosflingor. Mannagryn vet jag inte vad det är, verkar också onödigt att köpa hem bara för att strö formen? Så krångligt unsure.gif

          CITAT (*Stintan* @ 31-01-2012, 11:12) *
          Däremot till matbröd om man använder form.

          De gånger jag har bakat bröd i en form har jag däremot inte använt smör och mjöl utan bara olja. dunno.gif Behövs nog inget mjöl, degen fastnar inte ändå.


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 31-01-2012, 11:39
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Köper aldrig ströbröd utan fixar det själv i morteln av skorpor som jag någon gång ibland köper. Många använder ströbröd tilll köttfärsen t.ex. Mannagryn gör man gröt av, jättegott även om jag sällan äter det. smile.gif


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 31-01-2012, 11:48
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Jaha okej, då är det ju en annan sak om man ändå har det hemma.


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 31-01-2012, 22:19
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Köper aldrig ströbröd, torkar vanligt vitt bröd och kör i mixern. Använder det i köttfärsrätter (inte köttfärssås o liknande men när det ksa hålla ihop), störr över det när jag steker potatis eller blomkål mm. Måste alltid finnas hemma!

          Mannagryn har vi också alltid hemma, äter mannagrynsgröt rätt ofta och emellanåt även mannagrynspudding.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 03:46
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon