Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Kalvrullerulle
          Överbölingen
          Inlägg 11-02-2012, 11:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Recept

          Kalvrullerulle

          Rullen tillhör i allmänhet de bitar man ägnar lite svalare intresse.

          Men i går stod jag och vände och vred på en liten älgkalvrulle. Vikt ca 500 g. Och jag fick en idé. Men det går lika bra med nötkalv.
          Jag gjorde så här:

          När rullen tinat så skar jag den till ett flak med tjockleken ca en cm. Försiktigt bit för bit med muskelfibrena. ”Rulltårtemetoden baklänges”.
          Kryddade med lite salt,, finmalen vitpeppar och sedan grovmalen svartpeppar.
          Rev ett par matskedar parmesanost som jag strödde över och lade ett lager över köttflaket.
          Sedan täckte jag hela ytan med ett halvt pkt bacon.
          Rullade ihop det hela igen och band upp med steksnöre. Och kryddade utsidan med en aning salt och grovmalen svartpeppar.

          Brynte i ganska svag värme och stekte färdigt i ugnen 150° till 70°. Fast nästa gång får det bli 60° för köttfärgens skull. (Smör till stekningen). Vila minst 5 min i folie före uppskärning och uppläggning. Köttsaften till såsen.
          Mörhet*** och smak*** blev utmärkt trots genomstekningen.

          Sås: Redde skyn,, förstärkt med lite buljong + en tsk bryggt kaffe, 1 dm messmör från tub, en tsk kalvfond samt en liten skvätt grädde. Smaka av med kryddor om det behövs.

          Lökfräst Karljohansvamp som komplement och potatismos (glöm inte en gnutta riven muskot). Garnerade med en matsked syltade nypon.

          Dryck: Hederlig JP på låda
           
          Citera
          katah
          Inlägg 11-03-2012, 21:03
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 834
          Medlem sedan:
          18-07-2004
          Medlem nr: 4 107



          Här kommer min rullefavorit:

          http://www.svensktkott.se/recept/saltrulle-grundrecept

          Det blir väldigt smidig kylskåpsmat att skära på mackan eller ta en bit till maten.

          Jag tycker att rullen är det smidigaste man kan laga!

          Jag kar fryst kött och det kräver alltid en planering att tina upp, men med rullen är det lungt.

          Jag kan ta den till upptining och vänta ett eller två dygn innan jag gör saltlaget.
          Saltlaget tar 5 minuter att laga.
          Sedan stoppar man köttet i och låter det svalna.
          Stoppar det hela i kylen och glömmer den dit till ett eller två dagar, beroende på humöret. wink.gif
          Sedan låter man den koka 3-4 timmar och allt är klart.
          Rullen in i kylen och kan förvaras där en vecka ungefär.

          Man kan ändra planer under resans gång är inte bunden till att IDAG måste jag fixa detta utan kan flexa lite!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 20:23
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon