Recept
Kalvrullerulle
Rullen tillhr i allmnhet de bitar man gnar lite svalare intresse.
Men i gr stod jag och vnde och vred p en liten lgkalvrulle. Vikt ca 500 g. Och jag fick en id. Men det gr lika bra med ntkalv.
Jag gjorde s hr:
Nr rullen tinat s skar jag den till ett flak med tjockleken ca en cm. Frsiktigt bit fr bit med muskelfibrena. Rulltrtemetoden baklnges.
Kryddade med lite salt,, finmalen vitpeppar och sedan grovmalen svartpeppar.
Rev ett par matskedar parmesanost som jag strdde ver och lade ett lager ver kttflaket.
Sedan tckte jag hela ytan med ett halvt pkt bacon.
Rullade ihop det hela igen och band upp med steksnre. Och kryddade utsidan med en aning salt och grovmalen svartpeppar.
Brynte i ganska svag vrme och stekte frdigt i ugnen 150 till 70. Fast nsta gng fr det bli 60 fr kttfrgens skull. (Smr till stekningen). Vila minst 5 min i folie fre uppskrning och upplggning. Kttsaften till ssen.
Mrhet*** och smak*** blev utmrkt trots genomstekningen.
Ss: Redde skyn,, frstrkt med lite buljong + en tsk bryggt kaffe, 1 dm messmr frn tub, en tsk kalvfond samt en liten skvtt grdde. Smaka av med kryddor om det behvs.
Lkfrst Karljohansvamp som komplement och potatismos (glm inte en gnutta riven muskot). Garnerade med en matsked syltade nypon.
Dryck: Hederlig JP p lda


