CITAT (Margith @ 26-03-2012, 14:12)

Nu kanske jag förklarade lite dåligt, men i receptet jag skulle använda skulle jag ha både chilipulver och chilipeppar.
Jag gjorde chilipulvret enl receptet jag skrev här ovanför och det blev bra, men jag tycker att det hade kunnat räcka med hälften så mycket spiskummin.
Ist f chilipeppar använde jag finhackad djupfryst chili, av egen skörd.
niggle: har du lust att dela med dig av ditt receptet på Garam masala?
Är det nån av er som har ett utprovat, gott recept på egen Tex-mex-krydda?
Det bästa är att ha en elektrisk kaffekvarn, som maler kryddorna fint.
1 msk kardemummafrön
5 cm kanelstång
1 tsk spiskummin
1 tsk hela kryddnejlikor
1 tsk svartpepparkorn
1/4 muskotnöt
lägg allt i kaffekvarnen och mal i hop.
Det bästa är att göra små laddningar, eftersom den tappar smak efter ett tag.
Mycket nöje!