Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hur steker ni stekar?
          Carl
          Inlägg 06-04-2012, 15:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 222
          Medlem sedan:
          18-04-2007
          Medlem nr: 9 850



          Tar ut steken hur kylskåpet cirka 2 timmar innan så den når rumstemeratur.Bryner jag steken för färgens skull. Sätter ugnen på 120 grader. Nötkött inner temp 52 grader för rosa kött. Ut kommer en saftig jätte god stek.
           
          Citera
          Christa
          Inlägg 06-04-2012, 16:08
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Låter väl genomtänkt.

          Om jag gör kött som stek så gör jag det i lergryta. Det brukar också bli bra och så slipper man slabbet med att bryna den.
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 06-04-2012, 17:32
          Länk hit: #3


          Gäster






          Jag gör aldrig stek. Så gör jag. wink.gif
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 06-04-2012, 17:44
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (Meriona @ 06-04-2012, 18:32) *
          Jag gör aldrig stek. Så gör jag. wink.gif


          giggle.gif Inte jag heller men om jag skulle göra det skulle jag steka den i järngrytan. Först gnida in den med lite olika kryddor och bryna den runt om och sen i med lök och morot och lite vatten. Puttra tills den är klar och ösa den några gånger.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Eva-Helene
          Inlägg 06-04-2012, 19:00
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 6 295
          Medlem sedan:
          04-07-2007
          Medlem nr: 11 365



          Låter steken bli rumsvarm. Ev. så har jag marinerat den över natten först, om inte så tar jag en bredbladig kniv, sticker in den längs med muskeltrådarna, vrider om, häller i en egenpåhittad kryddblandning (tar vad jag känner för just då) och drar ut kniven. Värmer upp gjutjärnsgrytan (plattan på 5:an, näst högsta), i med smör och så bryner jag steken. Sedan strör jag på kryddblandningen och häller i en kopp vatten, lägger på locket och sänker plattan till 1:an. Kollar tempen efter en timme, brukar vara lagom att börja koka potatisen då. Både jag och guben vill ha köttet genomstekt. smile.gif

          Ibland späckar jag steken med vitlöksklyftor. Mumma!


          --------------------
          Ju mer du vet, ju mindre förstår du (Zhuang Zi)


          cancer.gif
           
          Citera
          polecat
          Inlägg 07-04-2012, 09:31
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 353
          Medlem sedan:
          20-02-2006
          Medlem nr: 7 111



          Jag gör "tjälaknul" i ugnen kan aldrig misslyckas.......
          Släng in steken frusen i ugnen (90 grader) över natten (10-12 timmar) och lägg i saltlag ca 5 timmar dagen efter.


          --------------------
          Bor i kalla Norden, zon 6 (ibland 5)
          Erfarenhet är en lott, köpt efter det att dragningen ägt rum
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 11-04-2012, 21:41
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Jag gör mycket stek och ofta lika så grytor ,man måste titta på först vad för slags kött man har är det tex Kalv lam älgkalv Rådjur så kryddar jag den bryner den i stekpanna sedan in i ugnen med morötter lök eventuellt Palsternacka vilök ,en timma för varje kilo plus en halvtimma extra sedan ska steken vila i folie en halvtimma.Har du tex kalvkött rådjurstek innanlår så kan du köra steken i Gjutjärnsgryta,då bryner du den i smör och olivolja runt om sedan saltar du och krydda lägg i grönsakerna bryn dom också eventuellt ett lagerblad eller ett par kryddpepparkorn slå på fyra deciliter vatten på med locket samma här en timma för varje kilo och en 20-30 minuter extra låt vila i folier medans du gör såsen .Att vila steken är väldigt viktigt.
          Jag annvänder aldrig Enbär till vilt tycker det tar bort de naturliga viltsmakerna,däremot gärna en tesked Vinbärsgele i såsen,och så använder jag alltid Svartpeppar .Ja det blev mycket info flirting.gif
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 12-04-2012, 18:29
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (polecat @ 07-04-2012, 10:31) *
          Jag gör "tjälaknul" i ugnen kan aldrig misslyckas.......
          Släng in steken frusen i ugnen (90 grader) över natten (10-12 timmar) och lägg i saltlag ca 5 timmar dagen efter.


          Så gör jag också när jag gör tlälknöl men har lök, vitlök, grovkrossad sv.peppar och 5 olika sorters örter i saltlagen också


          --------------------


           
          Citera
          Elisabeth-Västku...
          Inlägg 12-04-2012, 19:00
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 4 738
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 45



          Jag steker nästan alla stekar i ugnen, efter först ha brynt dom. Ibland också i lergrytan men det är inte lika gott.

          Att steka i låg temperatur har jag förskt några gånger men var inte so förtjust i det.

          Man gör ju inte så ofta stekar, oftare grytor av olika slag. Men sambon vill gärna att jag gör nån stek ibland.

          Elisabeth

           
          Citera
          netaave
          Inlägg 14-04-2012, 12:51
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Ett tips är att alltid steka i stekpåse, då behålls saftigheten lättare och ugnen blir inte så fet inuti


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 19:44
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon