Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          4 sidor V   1 2 3 > »   
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hur gör du potatismos?
          Hur gör du potatismos?
          potatismos
          purépress [ 6 ] ** [11.54%]
          potatisstöt [ 19 ] ** [36.54%]
          gaffel [ 4 ] ** [7.69%]
          pulvermos [ 3 ] ** [5.77%]
          annat sätt [ 0 ] ** [0.00%]
          elvisp/matberedare [ 19 ] ** [36.54%]
          gör aldrig potatismos [ 1 ] ** [1.92%]
          Totalt antal röster: 52
          Gäster kan inte rösta 
          Eva i Skåne
          Inlägg 10-04-2012, 19:11
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Vi hade potatismos till middagen och jag är proppmätt fortfarande. Jag tycker mos har den förmågan - att göra en tvärmätt.
          Jag tycker det är så gott med hemmagjord mos och när jag gjorde min funderade jag på hur andra gör.
          Jag pressar min potatis i purépress, blandar i varm mjölk, en rejäl klick smör, kryddor och lite, lite sirap eller socker.
           
          Citera
          Maggan H
          Inlägg 10-04-2012, 19:15
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 173
          Medlem sedan:
          28-09-2003
          Medlem nr: 2 369



          Elvisp; salt, peppar, aromat, smör och mjölk till lagom konsistens! Mum, älskar päregröd!


          --------------------
          MVH Maggan

          Bor och odlar i zon 1 NÖ Skåne
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 10-04-2012, 19:22
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          CITAT (Maggan H @ 10-04-2012, 20:15) *
          Elvisp; salt, peppar, aromat, smör och mjölk till lagom konsistens! Mum, älskar päregröd!


          Så gör jag också, men använder grovmald svartpeppar istället för aromat....och mjölken skall vara varm som Eva skriver.


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          Huggorm
          Inlägg 10-04-2012, 19:29
          Länk hit: #4


          Moderator
          Antal inlägg: 18 405
          Medlem sedan:
          27-01-2007
          Medlem nr: 9 009



          Det närmaste jag kommit är att jag gjorde pulvermos en gång, men det smakade så bedrövligt illa att jag inte lyckades äta upp.
           
          Citera
          Anma
          Inlägg 10-04-2012, 19:29
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          Elvisp, varm mjölk, äkta smör, salt, svartpeppar, vitpeppar och dill (torkad på burk). Jättegott!
           
          Citera
          Lokan
          Inlägg 10-04-2012, 19:41
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 662
          Medlem sedan:
          06-11-2009
          Medlem nr: 26 737



          Potatisstöt, smör, muskotnöt, salt, lite vitpeppar, mjölk (eller grädde+vatten) ibland gräslök....


          --------------------
          " Den som väntar på svårigheter, kan få lida dem två gånger "
          Lokan i zon 3-4, mellan Norrtälje och Uppsala
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 10-04-2012, 19:56
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Idag med potatispress, ibland med stöt och ibland med elvisp.

          Varm mjölk, smält margarin, salt, muskot, örtsalt, italiensk salladskrydda samt en kryddblandning jag köpt med persilja, gräslök och vad det nu var mer i den. Jättegott, i alla fall!


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          hattstugan
          Inlägg 10-04-2012, 19:59
          Länk hit: #8


          Moderator
          Antal inlägg: 21 592
          Medlem sedan:
          19-12-2009
          Medlem nr: 27 097




          Potatisstöt sen i ned hjölk och smör lite salt och vitpeppar sen rlr jag med en trägaffel till ett fluffigt mos!!
          Det funkar bra för jag gör endast en portion!
          Ska jag göra till flera andvaänder jag elvispen men annars på samma sätt!
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 10-04-2012, 20:04
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          gaffel, mjölk, smör, salt, vitpeppar och en gnutta socker.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 10-04-2012, 20:13
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Potatispress, sedan varm mjölk smält smör och salt. Kör med elvisp tills det blir slätt.

          Redigerat av malcolm: 10-04-2012, 20:14
           
          Citera
          herkules
          Inlägg 10-04-2012, 21:16
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 5 521
          Medlem sedan:
          14-03-2006
          Medlem nr: 7 219



          potatisstöt, varm mjölk, en nypa socker, smör som fått smälta i mjölken, salt och eventuellt lite vitpeppar, elvisp.


          --------------------
          likes anarki och faråthelvete ☺
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 10-04-2012, 21:25
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller potatispress när ni ändå använder elvispen?


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          heinrich_stubel
          Inlägg 10-04-2012, 21:42
          Länk hit: #13


          Gäster






          Ni bör använda grädde istället för mjölk, för bättre resultat!
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 10-04-2012, 21:43
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          CITAT (heinrich_stubel @ 10-04-2012, 22:42) *
          Ni bör använda grädde istället för mjölk, för bättre resultat!


          Du menar viktmässigt eller?


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          merlin68
          Inlägg 10-04-2012, 21:44
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 4 044
          Medlem sedan:
          09-03-2010
          Medlem nr: 28 369



          Med elvisp. Smör, salt, peppar och en aning socker. Har jag grädde hemma hamnar det gärna en liten slurk i moset. Nä nu blev jag hungrig... giggle.gif Godast är moset med en massa stekta brödkrutonger till smile.gif
           
          Citera
          heinrich_stubel
          Inlägg 10-04-2012, 21:46
          Länk hit: #16


          Gäster






          CITAT (Biggan_ @ 10-04-2012, 22:43) *
          Du menar viktmässigt eller?

          Nej, blir faktiskt godare. De har grädde i kända recept. Googla själv.
           
          Citera
          omk
          Inlägg 10-04-2012, 22:22
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 3 549
          Medlem sedan:
          25-07-2010
          Medlem nr: 32 435



          CITAT (Biggan_ @ 10-04-2012, 22:25) *
          ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller potatispress när ni ändå använder elvispen?

          Håller med.
          Jag använder elvispen till bådadera, först som stöt, sen som visp. Moset behöver inte vara helt slätt, godast med lite små potatisbitar i, tycker jag.
          Saltar kokvattnet ordentligt istf att smaka av med salt. Riktigt smör, standardmjölk (behöver inte vara varm), vitpeppar.

          Smaksätter gärna mos med färskriven pepparrot. Stingigt och ofantligt gott !! Speciellt till stekt / kokt falukorv, faktiskt !
          Nåt som också är mumsigt är hälften potatis och hälften blomkål eller palsternacka. Blir en mild och len smak. Gott till kryddig fisk / kött.

          Redigerat av omk: 10-04-2012, 22:25


          --------------------
          Women and cats do as they please, men and dogs should relax and get used to the idea - Robert Heinlein
           
          Citera
          herkules
          Inlägg 10-04-2012, 22:28
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 5 521
          Medlem sedan:
          14-03-2006
          Medlem nr: 7 219



          CITAT (Biggan_ @ 10-04-2012, 22:25) *
          ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller potatispress när ni ändå använder elvispen?

          för att det är roligt att mosa sönder potatis! eller för att det var så morsan gjorde fast först stöt och sen ballongvisp då hon inte hade någon elvisp smile.gif

          CITAT (merlin68 @ 10-04-2012, 22:44) *
          Med elvisp. Smör, salt, peppar och en aning socker. Har jag grädde hemma hamnar det gärna en liten slurk i moset. Nä nu blev jag hungrig... giggle.gif Godast är moset med en massa stekta brödkrutonger till smile.gif

          nygjord potatismos på hårdmacka med bregott, sen behövs det liksom inget mer.

          CITAT (heinrich_stubel @ 10-04-2012, 22:46) *
          Nej, blir faktiskt godare. De har grädde i kända recept. Googla själv.

          aldrig grädde i potatismos, det blir för stampigt, moset ska vara luftigt.
          tycker jag.


          --------------------
          likes anarki och faråthelvete ☺
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 10-04-2012, 22:41
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          potatis som kokas i bitar för att gå fort, varm grädde, smör, salt ,peppar och riven muskot och en rejäl omgång med potatisstöten.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 10-04-2012, 22:50
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          CITAT (omk @ 10-04-2012, 23:22) *
          Moset behöver inte vara helt slätt, godast med lite små potatisbitar i, tycker jag.


          Jag måste ha bitar i, tycker det är godare då, en helt slät pure tycker jag är äckligt.
           
          Citera

          4 sidor V   1 2 3 > » 
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 09:36
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon