Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V   1 2 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > stekpanna
          vanjalarsa
          Inlägg 26-02-2013, 19:15
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 376
          Medlem sedan:
          02-04-2008
          Medlem nr: 14 996



          Har på ganska kort tid köpt och kasserat två stekpannor därför att de snabbt blir ojämna i botten. Jag vet att det blir så om man slår kallt vatten i en varm panna..Men det har vi INte gjort.
          Någon som har nån ide om vad det beror på eller om någon har samma erfarenhet?
          Kanske är det enda sättet att slippa problemet att köpa en gjtjärns stekpanna??
          tack för tips och ideer!
          mvh vanjalarsa rolleyes.gif
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 26-02-2013, 19:42
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Gjuten aluminium säger jag. tummenupp.gif Det är värt några hundralappar extra mot att köpa billiga som inte varar mer än nån månad innan dom är skeva.

          HÄR finns en tidigare tråd i samma ämne där jag också rekommenderar Gastromax. Den länken är från 2010 och mitt järn är lika bra ännu.
           
          Citera
          CillaM
          Inlägg 26-02-2013, 20:38
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 419
          Medlem sedan:
          21-01-2005
          Medlem nr: 4 901



          Jag säger gjutjärn, gamla hederliga stekpannor det
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 26-02-2013, 21:00
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Säger också gjutjärnspanna! Finns inga andra stekpannor som är lika bra. Jag vet inte hur många dyra s.k. kvalitetsstekpannor jag gjort slut på under åren och fått kassera efter en tid trots att jag vårdat dom efter alla konstens regler.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          gunsta
          Inlägg 26-02-2013, 21:05
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 5 616
          Medlem sedan:
          21-05-2011
          Medlem nr: 48 334



          Gjutjärn säger jag med, har övertagit salig svärmors gamla panna, en dröm från 40-talet. Enda nackdelen är att den är tung. Köper man en ny gjutjärnspanna så ska den stekas in första gången med bacon eller fläsk - då blir den bra.


          --------------------
          Ibland, när jag säger vad jag tänker, märker jag att så tycker jag inte. Kanin (Nalle Puh)
           
          Citera
          Anma
          Inlägg 26-02-2013, 21:31
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          CITAT (vanjalarsa @ 26-02-2013, 19:15) *
          Har på ganska kort tid köpt och kasserat två stekpannor därför att de snabbt blir ojämna i botten. Jag vet att det blir så om man slår kallt vatten i en varm panna..Men det har vi INte gjort.
          Någon som har nån ide om vad det beror på eller om någon har samma erfarenhet?
          Kanske är det enda sättet att slippa problemet att köpa en gjtjärns stekpanna??
          tack för tips och ideer!
          mvh vanjalarsa rolleyes.gif

          Tror att ditt problem kan ligga i för varm panna. Maken kan ha samma panna i åratal och den är fin, och så kan jag använda den en enda gång och så är den förstörd... Jag tycker det ska gå fort och har hög värme. Men jag börjar lära mig.
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 26-02-2013, 21:44
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Alla rekommenderar gjutjärn. Javisst, det är bra, men om man vill ha ett lättare järn som inte slår sig så är det gjuten aluminium som gäller.
           
          Citera
          gunsta
          Inlägg 26-02-2013, 21:56
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 5 616
          Medlem sedan:
          21-05-2011
          Medlem nr: 48 334



          CITAT (Eva i Skåne @ 26-02-2013, 21:44) *
          Alla rekommenderar gjutjärn. Javisst, det är bra, men om man vill ha ett lättare järn som inte slår sig så är det gjuten aluminium som gäller.


          Eva! Kan du ge något ex på ett bra köp, märkesnamn eller så - jag gillar gjutjärn men som jag skrev är en sådan panna mycket tung. I bland önskar jag att jag hade en lättare 'sak' att hantera.


          Ser nu att du har länkat vidare - Gastromax ... sorry, läste slarvigt.

          Redigerat av gunsta: 26-02-2013, 21:57


          --------------------
          Ibland, när jag säger vad jag tänker, märker jag att så tycker jag inte. Kanin (Nalle Puh)
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 26-02-2013, 22:01
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          smile.gif Jag är mycket nöjd med min Gunsta
           
          Citera
          gunsta
          Inlägg 26-02-2013, 22:03
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 5 616
          Medlem sedan:
          21-05-2011
          Medlem nr: 48 334



          CITAT (Eva i Skåne @ 26-02-2013, 22:01) *
          smile.gif Jag är mycket nöjd med min Gunsta


          Jag ska leta efter en Gastromax faktiskt.



          --------------------
          Ibland, när jag säger vad jag tänker, märker jag att så tycker jag inte. Kanin (Nalle Puh)
           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 26-02-2013, 22:18
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          Gjutjärn är fenomenala, har 3st tummenupp.gif
          Aluminium har jag en liten som är perfekt till ägg som har blivit lite skev men den är snart 15 år gammal med annars ska Titanium stekpannorna vara bland de bästa men kostar skjortan med angry.gif
          Några har man sett på de shopping kanalerna ena är blåa de andra röda med vitt inuti, ser bra ut på tv och framsteg görs med olika material men om man kan lita på de vette tusan tongue.gif


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 27-02-2013, 01:21
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Gjutjärn bästa stekpannor som jag haft plus att du får i dig järn, har även stekgryta i järn och gjutjärn fungera på alla spisar också även på induktion .Dessutom är dom så väldigt lätta att göra rena och så håller dom livet ut och kan till och med gå i arv smile.gif min dotter har sin mormors stekpannor och stek grytor !
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 27-02-2013, 07:22
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          IKEAs 365 säger jag bara (ca 150kr). Hade inte råd med något dyrt och köpte den och den har varit superbra det här året jag haft den. Köpte en till pappa som älskar laga mat och som redan har fina stekpannor och gjutjärnspannor han tycker att IKEAs stekpanna är toppen ingenting fastnar etc. och den har en rejäl och tjock botten som inte slår sig.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Elisabeth-Västku...
          Inlägg 27-02-2013, 08:19
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 4 738
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 45



          Vi köpte för ett halvår sedan i Tyskland en stekpanna med vit insidan (keramik) och den är helt underbar att steka i. Hur länge den sedan är bra, får tiden via. Men man måste värma upp den sakta också.

          Men mycket bra är också en med avtagbart handtag. Mycket bra

          Gjutjärn kan jag inte använda, är för tungt för mig.
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 27-02-2013, 08:28
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Jag har två aluminiumpanor från Coop Forum med titanbeläggning och de är jättebra, har för mig att de heter Basic och har tjock botten men de var rätt dyra, 6-700:- st. De har inte slagit sig det minsta och fungerar bra men man skall inte woka i dem för det tål inte beläggningen då oljan blir så het. Har även en gjutjärnspanna men den är så tung att jag inte använder den förutom till wok.
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 27-02-2013, 08:55
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Norrahammar nr 3 här, vikt nästan 2 kg. Härstammar troligen från mitten av förra seklet. Tror knappast den slår sig i första taget, men eftersom jag har gasspis kvittar det. Detta medför dock att undersidan långsamt avdunstar men än läcker den inte.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Anki på Öland
          Inlägg 27-02-2013, 08:57
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 6 847
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 723



          CITAT (Åsa, mälardalen zon 2 @ 27-02-2013, 07:22) *
          IKEAs 365 säger jag bara (ca 150kr). Hade inte råd med något dyrt och köpte den och den har varit superbra det här året jag haft den. Köpte en till pappa som älskar laga mat och som redan har fina stekpannor och gjutjärnspannor han tycker att IKEAs stekpanna är toppen ingenting fastnar etc. och den har en rejäl och tjock botten som inte slår sig.

          Har också en sån sen flera år tillbaka! Toppenbra! Dessutom är den lätt! Mina handleder klarar inte av en järnpanna...

          CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 27-02-2013, 08:19) *
          Vi köpte för ett halvår sedan i Tyskland en stekpanna med vit insidan (keramik)......

          Köpte också en sån för dyra pengar - den har en fläck mitt i ung. så stor som en 5-krona där allt fastnar. Så den åkte in i skåpet....


          --------------------
          Hundar och pelargoner....... sen är man sysselsatt året om :)
          Huserar på södra Öland

          mitt album
           
          Citera
          Elisabeth-Västku...
          Inlägg 27-02-2013, 09:29
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 4 738
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 45



          CITAT (Anki på Öland @ 27-02-2013, 08:57) *
          Har också en sån sen flera år tillbaka! Toppenbra! Dessutom är den lätt! Mina handleder klarar inte av en järnpanna...
          Köpte också en sån för dyra pengar - den har en fläck mitt i ung. så stor som en 5-krona där allt fastnar. Så den åkte in i skåpet....


          Anki hade din stekpanna fläcken från början? Min har ingen fläck
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 27-02-2013, 11:57
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Som Anma skrev så är orsaken att pannan har blivit för het, då kan den slå sig.

          Jag har en LOOK stekpanna som jag har haft i säkert 15 år och jag är supernöjd med den! Då den har rätt höga kanter (nästan 7 cm) så funkar den jättebra att göra köttfärssås och liknande i men är även perfekt till sonens älskade pannkakor.

          Satt och kollade efter den nu men läste att den tyvärr inte tillverkas längre.

          Hittade dock denna information med en hel del läsvärt!

          OK, man får väl ta i beaktande att det är en broschyr från Risoli och LOOK men i alla fall, det stod saker där som jag inte visste.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 27-02-2013, 12:20
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          CITAT (Peztis @ 27-02-2013, 11:57) *
          LOOK


          LOKpest

          They see me trolling, they hating blomma.gif


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-09-2025, 15:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon