Tack för dina värdefulla synpunkter, Gossen Ruda.
"Söka upp en doktor"! Ja, naturligtvis. Vad himla smart!

Tänkte inte på det...
Christoffer---> Det här med vetegräs är lite en trendgrej, som jag har uppfattat det... Har hört nämligen talas om det allt oftare på sista tiden. Vet inte så mycket mer än att det i USA t ex är otroligt inne att "äta rått"!
Det växer upp "raw food restaurants" som svampar ur jorden.
Och då talar vi inte kött eller fisk, naturligtvis, utan groddar = levande föda! Vetegräs, som du nämner, är vetekorn som får gro och växer ut till gräs, som klipps av och sedan används - alltså groddat vete.
Naturligtvis är det nyttigt och naturligtvis är det allmänt "stärkande"!!! Det är all föda som korresponderar till "stenåldersmänniskan" inom oss!
Vårt uråldriga behov av en viss typ av näring har ju fortfarande inte fattat att mikrovågsugnen har uppfunnits...eller pommes frites, bearnaisesås och Coca-Cola, för den delen. Töntigt efterblivet, eller hur?
Det finns en kvinna som heter Ann Wigmore som snackar väldigt mycket om det här. Hon anger vetegräs och groddar som exempel på den levande föda människan bör äta. Hon menar att en föda bestående av okokta vegetabilier (råkost) lägger grunden till både kroppslig och andlig vigör. Googla på hennes namn så kanske du får veta mer. Denna mat har förmågan att föryngra och vitalisera den mänskliga organismen. Till denna grupp hör alla groddar. Här ingår också blötlagda och groddade nötter och fröer, spirad säd och baljväxter, såväl som broddat och ungt vetegräs alltså, och andra sorters gräs som man äter helt eller pressat.
Vitamin- och mineralinnehållet ökar när man groddar. Vitamin B6 ökar med 500%, B5 med 200%, B2 med 1300%, biotin med 50% och folsyra med 600%.
Den livskraft som denna typ av föda skänker människan, hjälper oss till verklig hälsa!
Fast det är klart...ingenting går ju upp emot en rejäl, hederlig penicillinkur!
Sanna - som gärna fortsätter "Levande föda"- snacket...