Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Grumlig saft, Vad göra ?
          mamamaggan
          Inlägg 15-09-2013, 11:23
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Kokade saft förra hösten. Har förvarat den liggande i kylan. Nu ser jag i de sista flakorna att det grumligt i botten.

          Hur gör jag nu ? Kan jag bara sila bort det grumliga eller krävs det någon mer åtgärd ?


          Jag hade inte i så mycket socker , gillar inte när det är för sött , men nu tycker jag saften är för sur. Kan jag koka om och ha i t ex stevia ?


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          Klint
          Inlägg 15-09-2013, 11:27
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 467
          Medlem sedan:
          06-08-2008
          Medlem nr: 18 069



          Vet inte hur stevia fungerar men är det som vanligt socker går det att koka upp igen med mer i.


          --------------------
          Blåklint

          Titta gärna in på bygg,

          http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=104592&st=60
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 15-09-2013, 16:26
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Bra , stevia är ju något som sötar utan att t ex höja blodsockret. Saften har ju hålligt sig bra utan att jag hade i så mycket socker så då vill jag inte kasta den.

          Nu som sagt så är den lite för sur , min mage protesterar lite genom att jag får sura uppstötningar , men vill jag iaf prova att fixa till den.


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 15-09-2013, 16:48
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Ang det grumliga så vill jag minnas att hemmakokt saft väldigt ofta får lite bottensats när den lagras. Tror inte våra sildukar är tillräckligt täta.
          Antingen får du försiktigt dekantera saften eller strunta i att den blir grumlig i glaset.
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 15-09-2013, 17:28
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Använde Saftmaja när jag gjorde saften så den blev inte silad.

          Har en silduk , en sådan där som man sätter på en ställning , så jag tänkte sila den genom den duken.


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-06-2025, 23:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon