Jag köpte en påse gröna linser i mataffären, såna för kokning. Likaså mungbönorna, båda gror på ett par dagar. Alfalfa är Risentas från hälsokosthyllan.
Sen groddar jag i en sån där groddautomat, superenkelt och bara lite frö blir massor av groddar. Sköljer med vatten morgon och kväll och det växer så det knakar. Jag gillar de gröna linserna och blandar i sallad även när de bara är lite groddade, är det för långa groddar "trasslar" de sig mer, men de är ändå goda.
Jag har köpt två olika "groddautomater" på loppis, båda funkar kanon. Mest groddar jag för att mina kaniner ska få lite levande grönfoder på vintern, men det betyder att jag alltid har färska groddar hemma och kan äta så mycket jag vill. Alfalfa är supergott på macka med vitlöksmjukost. Vill man ha lite kryddigt kan man blanda i lite frö av bockhornsklöver.