Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Rönnbärsblomssnaps
          Sollan
          Inlägg 18-04-2004, 16:10
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 603
          Medlem sedan:
          21-02-2004
          Medlem nr: 2 852



          Här en favorit. Har tyvärr receptet i huvudet bara så det blir lite ungefärligt... wub.gif Resultatet blir en god och mild, mandeldoftande snaps.

          Det här behövs:
          Rönnbärsblommor och en kvarting Brännvin Special.

          Ta utslagna rönnbärsblommor, plocka bort så mycket som möjligt av skaft och grönt. (Skaka ur ev. kryp också...) Fyll en liten burk med blommorna och slå sprit över så de täcks. Sätt på lock och låt stå 1-2 veckor. Ju längre och mer blommor dess kraftigare smak. Filtrera och späd med resten av spriten till önskad smak.
          Njut en riktig sommarsnaps -rumstempererat och smuttvis!

          Tänk på att smaken och styrkan varierar över tiden. Spara inte på den, jag tror inte att den vinner på lagring.
          Hoppas den smakar!
          /sollan


          --------------------
          /sollan
           
          Citera
          Sollan
          Inlägg 18-04-2004, 16:22
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 603
          Medlem sedan:
          21-02-2004
          Medlem nr: 2 852



          Glömde... det går bra att göra gullvivesnaps också (det är ju vår...)
          Häll 8 cl ur en 1/2 liters putäll Brännvin Special i en burk, fyll med det gula av blommorna (endast det gula...) och låt stå 1 vecka. Filtrera och slå tillbaka essensen i 1/2 liters flaskan. Låt mogna ca 2 veckor.
          Gott-gotti-gott-gott!!
          /sollan


          --------------------
          /sollan
           
          Citera
          Siri
          Inlägg 19-04-2004, 20:20
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 323
          Medlem sedan:
          06-08-2003
          Medlem nr: 2 034



          Tack för tipsen, ska testa den med rönnbär. rolleyes.gif
           
          Citera
          Ina
          Inlägg 19-04-2004, 21:13
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Hmmmm... jag funderar här... skulle man inte kunna göra på samma vis med syrenblommor, ringblommor, fläderblommor... Har aldrig testat, men det kan kanske vara idé att göra! rolleyes.gif
           
          Citera
          MimE
          Inlägg 19-04-2004, 21:30
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 426
          Medlem sedan:
          02-11-2003
          Medlem nr: 2 502



          Jaha, där ryker Gullvivorna! tongue.gif
          Fast jag har ganska många så det ska väl lösa sig...

          Ska definitivt prova båda recepten.
          Rönnbärsblommor har vi gott om. laugh.gif

          /Mimmi
           
          Citera
          Sollan
          Inlägg 20-04-2004, 07:16
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 603
          Medlem sedan:
          21-02-2004
          Medlem nr: 2 852



          Fläder går bra, prövade det för några år sedan. Tyvärr är det dåligt med fläder i området där jag bor så det har inte blivit fler gånger...
          Tror att det går att göra snaps på allt som är ätbart men resultatet blir inte alltid som man trott och hoppats... blink.gif Någon snaps vi gjorde smakade ruttet hö...
          /sollan


          --------------------
          /sollan
           
          Citera
          Cilla
          Inlägg 23-04-2004, 00:58
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 9 115
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 126



          Sollan - kul tips!

          Jag tror jag skrivit det förut - men här kommer en alkoholfri rönnBÄRssnaps som ingen tror är utan alkohol:

          Koka ungefär lika delar vatten, socker och rönnbär eller
          använd din misslyckade gelé som aldrig stinnade till sig
          Låt koka till det mosat ihop sig
          Sila med grov sil så att drycken blir lite tjock

          Servera iskall i snapsglas. Men tror inte den är alhoholfri, men den är god!


          --------------------
           
          Citera
          Sollan
          Inlägg 23-04-2004, 07:10
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 603
          Medlem sedan:
          21-02-2004
          Medlem nr: 2 852



          Låter gott!
          /sollan


          --------------------
          /sollan
           
          Citera
          Qiqi
          Inlägg 24-06-2004, 02:12
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 7
          Medlem sedan:
          22-06-2004
          Medlem nr: 3 915



          CITAT (Ina @ 19-04-2004, 22:13)
          Hmmmm... jag funderar här... skulle man inte kunna göra på samma vis med syrenblommor, ringblommor, fläderblommor... Har aldrig testat, men det kan kanske vara idé att göra! rolleyes.gif

          Har gjort snaps på Ringblommor och Lavendel under ett par år. Riktigt god snaps faktiskt.
          Gör dessutom varje år snaps på omogna valnötter och på Gulmåra (Jungfru Marie sänghalm)
           
          Citera
          160kvm stort hus
          Inlägg 24-06-2004, 08:05
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 857
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 016



          Syren snaps vore ju coolt!! Bara det inte blir giftigt??
          Tänkte att det maninte kan äta, kanske maninte ska dricka??
          Fast vad vet jag, bara viinte förgiftar oss ( mer än vanligt ) nu..

          Mvh G


          --------------------
          Bygger upp en ny trädgård i zon 3 ( Näshulta, Eskilstuna )


          (Bytt sign från 16kvm stor balkong)
           
          Citera
          Gurkan
          Inlägg 30-06-2004, 11:35
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          Syrenblommor går väl bra att äta ... eller ?
          Jag har gjort vin på syrénblommor flera gånger och det blir jättebra, lite besk/strävt med kraftig syréndoft. Maskrosvin är också gott men jag har aldrig provat att göra nån snapskryddning av dem. Blombladen från ros är också användbara som smaksättning.

          Snaps av fläderblommor är en självklarhet på midsommarafton.
          Klipp bort blommorna från 4-6 blomklasar, häll på 70cl vodka och låt stå i två dagar. Filtrera och låt det "stå till sig" en vecka eller två .... eller drick direkt om du har bråttom. Ev. kan man tillsätta 1/2 tsk vaniljsocker om man vill runda av den lite.


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 05:23
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon