Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Plommonlikör med framtidsperspektiv, Skickat av: Maggan 27 augusti 2002
          Göran Carlsson, ...
          Inlägg 31-10-2002, 22:43
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 154
          Medlem sedan:
          30-10-2002
          Medlem nr: 6



          Halvera och kärna ur plommonen och packa dem i en glasburk med tätt skruvlock. Krossa tio-femton av kärnorna ( vik en dem i rent tyg och slå med hammare mot en kraftig skärbräda eller huggkubbe) och lägg skärvorna i glasburken. Häll på enkel konjak så det täcker och låt detta stå i rumsvärme en månad. Sila av (plommonen kan ätas med glass eller vispad grädde eller använd dem i en god mjuk kaka, särskilt uppskattad av nykterister). Häll likören i en ren flaska. Efter ett par månader häller du över likören i en vacker flaska och provsmakar. Var försiktig när du häller så att inte den värsta bottensatsen följer med. Blir bättre ju längre den står. Jag har en från -96, den smakar gudomligt, len och fruktig, inte så söt. Perfekt till en eftermiddagspaus i sensommarträdgården!


          --------------------
          <span style='font-family:Arial'><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:red'>
          Göran Carlsson
          gc@odla.nu
          </span></span></span>
           
          Citera
          jonashogstrom
          Inlägg 15-08-2008, 13:43
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1
          Medlem sedan:
          15-08-2008
          Medlem nr: 18 309



          Ser redan fram emot resultatet. Jag fick inte göra plommonmarmelad pga platsbrist i kylen, men barskåpet hade visst lite plats kvar smile.gif Finns det fortfarande nått kvar av årgång -96?
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 15-08-2008, 15:56
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (jonashogstrom @ 15-08-2008, 14:43) *
          Ser redan fram emot resultatet. Jag fick inte göra plommonmarmelad pga platsbrist i kylen, men barskåpet hade visst lite plats kvar smile.gif Finns det fortfarande nått kvar av årgång -96?



          Jag har förvarat plommonmarmelad i rumstemperatur i två år, fungerar utmärkt om man inte snålar med sockret och har rena varma burkar.
           
          Citera
          mojan
          Inlägg 16-08-2008, 15:57
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 785
          Medlem sedan:
          18-03-2007
          Medlem nr: 9 395



          Låter mums! Men ska det inte vara något socker i?


          --------------------
          Zon 3
           
          Citera
          Ingrid Zon3
          Inlägg 14-09-2008, 18:07
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Nu provar jag, men modifierar receptet. Konjaken som fanns hemma var för dyr... Det blir vaniljvodka i stället. Eller mörk rom, finns det också för mycket av.

          Får återkomma om några månader med besked om smak, eller år. wink.gif


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 13:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon