CITAT (Kajsa H @ 07-05-2004, 10:53)
”Stick i” rabarberkaka
2 ägg
2 dl socker (ca)
2 dl vetemjöl
3 medelstora rabarber
margarin
pärlsocker
Rör ihop ägg och socker. Blanda i mjölet och häll i formen (normalstor form med löstagbar botten är lagom till satsen). Skär rabarberstjälkarna i bitar, ca 3 cm långa och stick ned dem i smeten. De kommer att vara högre en smeten, men det är meningen, när smeten höjer sig och rabarbern blir mjuk så blir det som små hål istället. Hyvla margarin i önskad mängd och lägg ovanpå, strö över pärlsocker. Grädda kakan 35-40 minuter i 175 graders värme.
Den här kakan blir god även med annan frukt, men bäst med syrliga sorter, tex vinbär.
Låter smarrigt...
men vad är en normalstor form...... och måste man smörja formen??
(jo jag är totalt rudis på detta... men våghalsig...)