Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Rabarberkaka, enkel att göra
          Kajsa H
          Inlägg 07-05-2004, 09:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 56
          Medlem sedan:
          18-11-2002
          Medlem nr: 377



          ”Stick i” rabarberkaka

          2 ägg
          2 dl socker (ca)
          2 dl vetemjöl
          3 medelstora rabarber
          margarin
          pärlsocker

          Rör ihop ägg och socker. Blanda i mjölet och häll i formen (normalstor form med löstagbar botten är lagom till satsen). Skär rabarberstjälkarna i bitar, ca 3 cm långa och stick ned dem i smeten. De kommer att vara högre en smeten, men det är meningen, när smeten höjer sig och rabarbern blir mjuk så blir det som små hål istället. Hyvla margarin i önskad mängd och lägg ovanpå, strö över pärlsocker. Grädda kakan 35-40 minuter i 175 graders värme.

          Den här kakan blir god även med annan frukt, men bäst med syrliga sorter, tex vinbär.
           
          Citera
          gammelnalle
          Inlägg 08-05-2004, 11:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 5 511
          Medlem sedan:
          13-04-2003
          Medlem nr: 1 130



          CITAT (Kajsa H @ 07-05-2004, 10:53)
          ”Stick i” rabarberkaka

          2 ägg
          2 dl socker (ca)
          2 dl vetemjöl
          3 medelstora rabarber
          margarin
          pärlsocker

          Rör ihop ägg och socker. Blanda i mjölet och häll i formen (normalstor form med löstagbar botten är lagom till satsen). Skär rabarberstjälkarna i bitar, ca 3 cm långa och stick ned dem i smeten. De kommer att vara högre en smeten, men det är meningen, när smeten höjer sig och rabarbern blir mjuk så blir det som små hål istället. Hyvla margarin i önskad mängd och lägg ovanpå, strö över pärlsocker. Grädda kakan 35-40 minuter i 175 graders värme.

          Den här kakan blir god även med annan frukt, men bäst med syrliga sorter, tex vinbär.

          Låter smarrigt... tongue.gif

          men vad är en normalstor form...... och måste man smörja formen??

          (jo jag är totalt rudis på detta... men våghalsig...)


          --------------------
          Gammelnalle


          "Den som ställer många frågor,
          ökar mångas visdom."
          Kongolesiskt ordspråk
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 08-05-2004, 14:05
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          CITAT (Kajsa H @ 07-05-2004, 10:53)
          ”Stick i” rabarberkaka

          .

          Perfekt att prova imorgon!
          Jag sitter och pluggar företagsekonomi inför en skrivning i veckan och ska ge mig själv den som belöning för att jag sitter inne och läser när solen och värmen egentligen bara kräver att man ska ut och njuta.
          biggrin.gif


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          Ewa L
          Inlägg 10-05-2004, 07:49
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 643
          Medlem sedan:
          14-01-2003
          Medlem nr: 579



          Lät gott, men skall det verkligen inte vara något bakpulver?? unsure.gif


          --------------------
          Bättre sänt än aldrig!
          Min "nya" kärlek och sambo: Lucas. Och nu har Lucas fått lillebror: Elton!


          Lucas Och här är mattes älskling knappt 6 månader.


          Elton, 10 veckor


           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 11-05-2004, 17:25
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Skulle bara säga att kakan blev väldigt god. Jag var också fundersam på om det verkligen inte skulle vara bakpulver också. Men. Mmmmmmmmmm smile.gif


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          Ewa L
          Inlägg 12-05-2004, 12:34
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 643
          Medlem sedan:
          14-01-2003
          Medlem nr: 579



          Men det skulle det alltså inte?? Eller??? unsure.gif

          Har faktiskt inte lust att testa om det bara blir pannkaka. Rabarberpannkaka, hmm wub.gif


          --------------------
          Bättre sänt än aldrig!
          Min "nya" kärlek och sambo: Lucas. Och nu har Lucas fått lillebror: Elton!


          Lucas Och här är mattes älskling knappt 6 månader.


          Elton, 10 veckor


           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 12-05-2004, 14:37
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Jag tog inget bakpulver.


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          pimpim
          Inlägg 13-05-2004, 13:53
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 921
          Medlem sedan:
          08-04-2003
          Medlem nr: 1 085



          Låter ju väldigt enkelt och gott. Men jag fattar inte hur den kan höja sig utan bakpulver huh.gif

          Pia
           
          Citera
          pimpim
          Inlägg 13-05-2004, 14:34
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 921
          Medlem sedan:
          08-04-2003
          Medlem nr: 1 085



          Var tvungen att testa den och måste säga att den var så mumsig smile.gif

          Pia
           
          Citera
          Ewa L
          Inlägg 14-05-2004, 06:52
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 2 643
          Medlem sedan:
          14-01-2003
          Medlem nr: 579



          Och jag min fegis vågade inte "avstå" från bakpulvret! tongue.gif Har inte smakat ännu, men den ser jätteläcker ut.

          Nästa gång (om den är så god som ni säger) skall jag pröva utan. biggrin.gif


          --------------------
          Bättre sänt än aldrig!
          Min "nya" kärlek och sambo: Lucas. Och nu har Lucas fått lillebror: Elton!


          Lucas Och här är mattes älskling knappt 6 månader.


          Elton, 10 veckor


           
          Citera
          Ewa L
          Inlägg 14-05-2004, 08:56
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 2 643
          Medlem sedan:
          14-01-2003
          Medlem nr: 579



          Nu har jag smakat!! wub.gif

          Rekommenderas varmt.


          --------------------
          Bättre sänt än aldrig!
          Min "nya" kärlek och sambo: Lucas. Och nu har Lucas fått lillebror: Elton!


          Lucas Och här är mattes älskling knappt 6 månader.


          Elton, 10 veckor


           
          Citera
          Kajsa H
          Inlägg 14-05-2004, 10:21
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 56
          Medlem sedan:
          18-11-2002
          Medlem nr: 377



          Nej, det ska verkligen inte vara något bakpulver. Jag vet faktiskt inte riktigt hur det fungerar, men den höjer sig ändå. Kul att ni ändå vågade prova! Formen ska gärna smörjas litegrann och den som jag använder är 22 cm i diameter, men det är nog inte så supernoga med det.
          Lycka till!
           
          Citera
          pimpim
          Inlägg 14-05-2004, 11:37
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 921
          Medlem sedan:
          08-04-2003
          Medlem nr: 1 085



          CITAT (Ewa L @ 14-05-2004, 07:52)
          Och jag min fegis vågade inte "avstå" från bakpulvret! tongue.gif  Har inte smakat ännu, men den ser jätteläcker ut.

          Nästa gång (om den är så god som ni säger) skall jag pröva utan. biggrin.gif

          Hur mycket bakpulver tog du i?

          Pia
           
          Citera
          Ewa L
          Inlägg 14-05-2004, 12:12
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 2 643
          Medlem sedan:
          14-01-2003
          Medlem nr: 579



          Eftersom jag har hungriga vänner gjorde jag dubbel sats tongue.gif och till det tog jag 3 tsk bakpulver, som en gyllene medelväg.
          Den hade "Zingo-effekt" (försvinnande god).


          --------------------
          Bättre sänt än aldrig!
          Min "nya" kärlek och sambo: Lucas. Och nu har Lucas fått lillebror: Elton!


          Lucas Och här är mattes älskling knappt 6 månader.


          Elton, 10 veckor


           
          Citera
          ElinN
          Inlägg 16-06-2004, 18:38
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 5
          Medlem sedan:
          03-05-2004
          Medlem nr: 3 484



          Har just bakat och smakat denna kaka och håller med föregående talare: den är jättegod, tack för receptet! Vill gärna dela med mig av mitt favoritrecept på "rabarberkaka", som heller inte innehåller bakpulver och som flera kanske redan har men brukar använda andra bär (som jag inte tål...) i. För min del kommer den ursprungligen från min systers lekis för lääänge sen, men jag har sett det på andra ställen sen...

          ... alltså:

          Sega rutor (1 långpanna)

          200 g smör eller margarin
          6 dl strösocker
          4 ägg
          6 dl vetemjöl
          1 tsk vaniljsocker
          ett par-tre stjälkar rabarber

          1. Sätt ugnen på 175°.
          2. Smält smöret i en kastrull som rymmer minst 2 l och låt det svalna något.
          3. Blanda i socker, ägg, vetemjöl och vaniljsocker.
          3. Häll alltihop i bakplåtspappersklädd långpanna.
          4. Strö ut rabarbern skuren i bitar ovanpå, ganska tätt.
          5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Kakan ska fortfarande vara "kladdig" i mitten.
          6. Skär i rutor. NJUT!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 14:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon