Är du säker på att det var en aubergine och inte någon sorts squash?
Förlåt, det är klart att du vet det. Det var en fantastisk sommar och du kanske odlade plantan på en plats med bra mikroklimat. Imponerande, i vilket fall! Förkultivering och växthus brukar annars behövas.
Jag tycker att lite av tjusningen med auberginodling är att skörden varar högst en eller ett par månader.
Då får man frossa i auberginröror med mycket vitlök, hemlagad moussaka, ratatouille, soppa med aubergine mixad med rotsaker och spetsad med sherry, parmesan och basilika eller grillade, marinerade auberginskivor. Mmmmmm.
Grönsaken i sig tror jag är svår att spara längre än någon eller några veckor. Frysa in färdiga auberginrätter kan fungera.
Jag tycker i alla fall att svartrötter är jättegoda, trots att de smalaste bara blir drygt centimetern. Alla har inte samma smak men prova att nättkoka de skalade bitarna med lite citron och salt så att de har lite tuggmotstånd kvar och servera med hemlagad hollandaise. Jag har ännu inte provat att gratinera med parmesanost men det bara MÅSTE vara gott.
/Jennyn-är-hungrig
|