Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Strömming, recept sökes
          myskmadra
          Inlägg 24-06-2004, 18:32
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Hej allihopa!
          Jag har fått nyfångad strömming, rensad men benen kvar. Har nån tips på nån inläggning eller dylikt som kan göras ,typ ikväll, och ätas imorgon midsommarafton kanske!
          Hälsningar!


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          Lassila
          Inlägg 25-06-2004, 09:32
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 120
          Medlem sedan:
          08-05-2004
          Medlem nr: 3 542



          ja du nyfångad strömming är aldra bäst bara rullad i ströbröd, stekt i smör och med riktigt potatismos och dill smör till, tycker jag tongue.gif Men inlagda strömmingsflundror är ju en höjdare så pröva det om du inte redan har tänkt på det. fyll och panera "flundrorna" och gör samtidigt en 1-2-3 lag med en skivad rödlök och en skivad morrot samt lite kryddpeppar i. lägg flundrorna i en vid skåk och slå över ljummen lag, lägg en talrik över så att de hamnar under lagen och låt stå i kylen över natten..
           
          Citera
          MRLINDELL
          Inlägg 25-06-2004, 10:11
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 190
          Medlem sedan:
          14-08-2003
          Medlem nr: 2 101



          Jag har ett gammalt recept som gjordes när jag var 13-14 år. Det heter Ida's sill och är något av det godaste jag vet med strömming. Jag skall leta rätt på receptet ev fråga morsan (80) om hon har det kvar. Jag har en del nedpackat ännu sedan flytten, man orkar inte packa upp allt på en gång, det tar några år att bli av med de sista kartongerna ... tongue.gif
           
          Citera
          MRLINDELL
          Inlägg 26-06-2004, 08:45
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 190
          Medlem sedan:
          14-08-2003
          Medlem nr: 2 101




          Idas sill ... går även med strömming.

          1 kg rensad färsk sill
          3 dl mjölk
          2 tsk salt
          1 knippa dill
          1 dl rågmjöl
          2 msk margarin

          Marinad:
          1 1/2 dl ättiksprit
          1 dl vatten
          1 - 1 1/2 dl socker
          1 -2 rödlökar
          1 tsk krossade kryddpepparkorn

          Rensa sillen ben o ryggradsfri
          Låt ligga 1 par timmar i mjölk
          Låt rinna av
          Salta fisken på köttsidan
          Strö på finklippt dill
          Lägg ihop o doppa i rågmjölet
          som är blandat med ev. resterande salt
          Hetta upp stekpannan
          Lägg i lite margarin
          Stek fisken vackert brun på båda sidor
          i en inte för het stekpanna
          Lägg upp på fat
          Strö över grovt hackad rödlök o kryddpeppar
          Blanda ättiksprit, vatten o socker
          Koka upp o slå lagen het över sillen

          Ät o njut
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 27-06-2004, 22:45
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          CITAT (Lassila @ 25-06-2004, 10:32)
          1-2-3 lag  ?

          Vad kan det vara? "okunnig"
          Tack Mr Lindell för receptet från mor din! Har du flyttat nyligen, ja då har du att stå i med kartongerna ett tag sad.gif
          Hann förresten faktiskt äta upp den mesta strömmingen innan den skulle bli inlagd!
          Mumsgod. wub.gif
          Sen har jag en fråga igen, vet nån av er eller nån annan hur man gör vitlöksmarinerad strömming? Jag har gjort sådan för länge sedan men minns inte riktigt vad det var i? Nåt vitt; grädde eller gräddfil eller dylikt?
          Hälsningar!


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 28-06-2004, 06:37
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (myskmadra @ 27-06-2004, 23:45)
          CITAT (Lassila @ 25-06-2004, 10:32)
          1-2-3 lag  ?

          Vad kan det vara? "okunnig"

          1-2-3-lag är:
          1 del ättika
          2 delar socker
          3 delar vatten

          Men problemet med sådana här typer av recept är att de ibland avser 12% ättika och ibland 24% attika! Men annars är inladg strömming, både färsk och stekt, mycket gott och betydligt bättre än att köpa den saltade urlakade som annars finns för inläggning.
           
          Citera
          MRLINDELL
          Inlägg 28-06-2004, 09:36
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 190
          Medlem sedan:
          14-08-2003
          Medlem nr: 2 101



          Winborgs ättiksprit är alltid 12% har inte sett någon på 24% än, men har å andra sidan aldrig sökt efter något sådant.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 28-06-2004, 09:40
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (MRLINDELL @ 28-06-2004, 10:36)
          Winborgs ättiksprit är alltid 12% har inte sett någon på 24% än, men har å andra sidan aldrig sökt efter något sådant.

          Det finns många sorters ättika i olika delar av landet.

          Perstorp/Falu Ättika, 24%
          Ättiksprit 12%
          Inläggningsättika 6%
          Matättika 3%

          http://www.perstorpattika.nu/sorter.html
           
          Citera
          Marie
          Inlägg 30-06-2004, 11:25
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 28
          Medlem sedan:
          09-11-2002
          Medlem nr: 307



          Nu har det ju redan varit midsommarafton och din strömming är redan uppäten, men till nästa gång...En jättegod rätt med strömming är denna enkla anrättning, Operakällarens strömming:

          500 g strömmingsflundra
          2 äggulor+ 2 dl vispgrädde
          1½ dl rågmjöl + 2 tsk salt

          Vispa ihop ägg och grädde, lägg i strömmingen och låt den dra i smeten 1-2 h. Panera i mjölet med salt och stek! Himmelskt gott tycker jag!
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 18-07-2004, 21:33
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Jag hoppas snart få mer nyfångad strömming så att jag kan få prova recepten!
          Hälsningar!


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 03:47
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon