Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > körsbärssylt, något bra recept?
          Elizabeth
          Inlägg 10-07-2004, 16:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 210
          Medlem sedan:
          18-11-2002
          Medlem nr: 376



          Det blev rätt många körsbär i år? Jag tänkte göra en eylt/marmelad och undrar om någon skulle vilja tipsa ett recept.

          Tack på förhand
          Elizabeth
           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 11-07-2004, 20:42
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Räkna och lägg körsbären i en tjockbottnad gryta, häll i 1 dl vatten och låt koka upp under omrörning. Jag gillar att låta en kanelstång koka med! Småkoka länge på svagvärme och räkna av kärnorna du plockar upp så du får tag på alla. Smaka av med socker till du är nöjd med sötman och låt koka under omrörning cirka en timme så att väteskemängden reduceras. Tillsätt Atamon efter kokning för hållbarare konserv och häll upp på väl rengjorda glas.

          Om du vill ha gelead sylt kan du använda sockret med pektintillsats: Syltsocker i stället för det vanliga. Eller Certo - utgå då ifrån Certoreceptet.

          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          Elizabeth
          Inlägg 15-07-2004, 22:21
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 210
          Medlem sedan:
          18-11-2002
          Medlem nr: 376



          Tack Fenja!

          Skulle även uppskatta tips på vad man kan göra med stora mängder bigarråer. Vi orkar inte att äta upp alla. Jag tänkte frysa in en del för att sedan koka kompot men det blir ändå mycket kvar. Jag försökte att sylta men jag tycker inte att sylten smakade mycket (tillsatte lite socker plus citronsyra men det blev ingen större smakupplevelse trots allt). Kanske någon har ett bra recept?

          Tacksam för tips!
           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 17-07-2004, 00:21
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Jag brukar safta dem när det är mycket. Du kan göra en god paj efter ett vanligt pajrecept, snåla inte med potatismjölet för det vätskar rejält. Eller varför inte ett gott dessertvin?
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 20:06
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon