Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Gurka
          Sabina L
          Inlägg 12-07-2004, 13:31
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 101
          Medlem sedan:
          22-11-2002
          Medlem nr: 393



          Är det någon som har något bra recept på gurka? Jag börjar få massor nu och snabbsaltar en del (skär en skåra längs med gurkan och lägger i salt, låt stå över natten i en burk i kylskåpet) vilket är jättegott men behöver någon inläggning som håller lite längre.
          Tacksam för lite tips!


          --------------------
          ***************
          Sabina i Huddinge
          Zon II-III
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 12-07-2004, 14:55
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Bostongurka

          500 gr gul lök
          500 gr grön slanggurka
          500 gr paprika i olika färger
          500 gr syrliga äpplen
          vatten

          Ättikslag:
          3 dl vatten
          3 dl ättikssprit
          3 dl socker
          1 msk salt
          1 msk gula senapsfrön

          Skala och tärna löken
          skölj grönsaker och äpplen väl
          tärna gurkan
          kärna ur och tärna paprika och äpple


          Lägg lök och paprika i en bunke, koka upp vattnet och häll det över, låt stå 10 min och sila sen bort det.
          Blanda ingredienserna till lagen och koka upp det, lägg i grönsaker, lök och frukt.
          Låt alltsammans koka i 10 min utan lock till ingredienserna är mjuka och allt verkar simmigt.
          Häll hett på varma burkar och tillslut väl.


          --------------------


           
          Citera
          netaave
          Inlägg 12-07-2004, 15:28
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Saltgurka

          4 kg små fasta Västeråsgurkor 8-10 cm långa
          svart vinbärsblad
          körsbärsblad
          dillkronor
          1 bit pepparrot ca 5 cm, skalad och tärnad
          1 msk vitpepparkorn
          2-4 bitar hel ingefära

          Saltlag:
          4 l vatten
          4 dl grovt jodfritt salt

          Ättikslag:
          7,5 dl ättikssprit
          4 l vatten
          4 dl grovt salt
          1 tsk alun
          2 tsk vinsten

          Borsta gurkorna mycket väl i ljummet vatten.
          Blanda ingredienserna till saltlagen och låt dem ligga i den 1 dygn.

          Koka upp ättikslagen och låt den kallna.
          Varva gurkor i stora glasburkar med väl rengjorda blad, dillkronor, papparrot och kryddor.
          Häll ättikslagen över gurkorna och lägg på en lätt press.
          Mogna i 3-4 veckor.

          Skivad ättiksgurka

          2 kg Västeråsgurka
          vatten
          1 dl salt/l vatten
          dillkronor
          1 bit pepparrot ca 5 cm

          Ättikslag:
          1 l ättikssprit
          1 l vatten
          6 dl socker
          3 msk salt
          2 msk gult senapsfrö
          2 krm bensonat

          Borsta gurkorna, skölj dillkronor, skala och skiva pepparrot
          Skiva gurkorna i 1-1,5 cm tjocka skivor
          varva gurkskivormed dill och pepparrot i burkar
          Koka upp lagen och häll den het över gurkorna, täck och låt stå 3 dygn.
          Häll av lagen, smaka av, tillsätt ev mer ättika.
          koka upp lagen, skumma den väl och häll på nytt över gurkorna, se till att det täcker.
          Mogna 4-5 veckor.


          --------------------


           
          Citera
          Sabina L
          Inlägg 13-07-2004, 07:47
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 101
          Medlem sedan:
          22-11-2002
          Medlem nr: 393



          Tack så mycket Neta!
          Nu är det bara att vänta på fler mogna gurkor och sen testa recepten.


          --------------------
          ***************
          Sabina i Huddinge
          Zon II-III
           
          Citera
          JonasQ
          Inlägg 20-07-2004, 20:26
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 200
          Medlem sedan:
          27-04-2004
          Medlem nr: 3 435



          Detta håller iofs inte så förfärligt länge men är väldigt gott.

          Tzatsiki
          Riv önskad mängd gurka med rivjärn
          Krama vattnet ur gurkan eller låt stå ngn timme i sil
          Tillsätt salt och svartpeppar enligt förstånd, massor med pressad vitlök och rör ner naturell youghurt tills gurkorna täcks.

          Kan ätas direkt men vinner på att stå så att vitlöken får gifta sig med resten. Brukar ofta äta den till grillat, både fisk, fågel och kött.
           
          Citera
          lavendel
          Inlägg 21-07-2004, 15:40
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 316
          Medlem sedan:
          20-03-2003
          Medlem nr: 951



          Hej rolleyes.gif !
          Alla recept där man ska använda squash...som tex. ratatouille...tycker jag blir godare och krispigare med vanlig slanggurka....skrapa bort innanmätet bara..annars kan det bli lite vattnigt!
          Lavendel


          --------------------
          Söker du lyckan för en dag...ta dej ett rus..
          Söker du lyckan för ett år....gift dej...
          Söker du lyckan för hela livet....odla din trädgård!!!!!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 13-08-2025, 09:09
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon