Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Udda . . ., . . . bladmat!!
          pepparmynta
          Inlägg 29-07-2004, 18:21
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 290
          Medlem sedan:
          13-02-2004
          Medlem nr: 2 814



          Har ju hört att i andra delar av världen tycker folk att vi är korkade som slänger rödbetsbladen när vi skördat våra kära betor.

          Nu har jag äntligen provat att äta dem!

          Häll lite olja, den man själv gillar, i en stekpanna som står på medelvärme.
          Lägg i en hackad lök, gul, silver eller schalott.
          I med lite salt & svartpeppar
          När löken börjar bli klar tillsätts strimlade rödbetsblad.
          Låt det fräsa någon minut till bladen blir lite mjuka.

          Gott!:P

          Äts till?
          Stekt / grillat kött, eller vad man själv tycker.


          --------------------
          Pepparmynta
          Omnia mea mecum porto -"Allt som är mitt bär jag med mig"
           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 01-08-2004, 18:45
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Jag har för mig att man kan använda dem som spenat också.
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 01-08-2004, 23:45
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Jag har mina rödbetor bredvid mangolden och stod just idag och funderade över hur lika rödbetsblast och den rödstjälkade mangolden är.

          Jag har otroligt stor fin och fräsch blast på rödbetorna, men det är inte lika mycket växtkraft under jorden, tyvärr. Man får väl ge sig till tåls.


          --------------------


           
          Citera
          Ninni
          Inlägg 03-08-2004, 12:30
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 103
          Medlem sedan:
          13-01-2003
          Medlem nr: 575



          Jag använder rödbetsblasten precis som spenat eller mangold. Jag tycker nästan att den är godare än mangold. I grytor, pajer, soppor eller förvälls och in i frysen. Förra året upptäckte jag rädisbaljor! Supergoda att woka eller ha i grytor eller soppor. Så nu har jag sparat flera rädisor som står i full blom (lika höga som jag, 160 cm).
           
          Citera
          Evin
          Inlägg 15-08-2004, 21:18
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 432
          Medlem sedan:
          01-02-2004
          Medlem nr: 2 753



          Jag brukar nypa av ett par späda blad som jag blandar ner i salladen.
          Bäst blir det med en blandning av ruccola, färska örter (timjan, dragon, basilika, mynta) och rödbetsblad. Gärna lite pinjenötter /solrosfrön i. En vanlig vinegraitte med senap och ett par smulor parmesan/prima donna.
          En sallad med mycket smak och överraskningar
           
          Citera
          pepparmynta
          Inlägg 21-08-2004, 12:33
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 290
          Medlem sedan:
          13-02-2004
          Medlem nr: 2 814



          Måste prova era tips, det låter också gott!


          --------------------
          Pepparmynta
          Omnia mea mecum porto -"Allt som är mitt bär jag med mig"
           
          Citera
          ariana
          Inlägg 25-08-2004, 19:55
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 447
          Medlem sedan:
          24-04-2003
          Medlem nr: 1 231



          Mina kolrabbi som står i växthuset några har jag låtit växa jättestora fina
          o hela sommaren plockat o mixat till soppor o pajer sås tex
           
          Citera
          Cilla
          Inlägg 25-08-2004, 21:10
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 9 115
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 126



          Jag använder späda rödbetsblad till allt möjligt färskt och kokat, till den grad att jag undrar hur mycket blad rödbetorna vill ha för att bli stora...

          När bladen blir större brukar de hos mig bli lite snigelätna och få allehanda andra angrepp, men stjälkarna håller sig ofta fina. Brynta i lite olja med salt och peppar blir de goda. Bra till pastan, som förrätt, som dekoration och allt möjligt.


          --------------------
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 19:17
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon