Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Pestofylld focaccia, Italienskt bröd
          Betty
          Inlägg 05-10-2004, 00:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Inspirerad av Netas och Elisabeths brödrecept så kom jag att tänka på detta fantastiskt goda italienska bröd som vi bjöds på i somras när vi hade ett knytkalas med tema Italien (som avslutning på en studiecirkel i vår STA-avdelning)

          Pestofylld focaccia 2 bröd

          Ingredienser:
          5 dl ljummet vatten
          50 g jäst
          3 msk kesella
          2 msk mjukt smör
          3 msk socker
          1 msk salt
          2 msk olivolja
          1 ägg
          2 dl durumvetemjöl
          11 dl vetemjöl

          Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna, blanda sist i durumvetemjöl och vetemjöl lite i sänder.Degen kan köras i hushållsmaskin 5 - 8 minuter eller bearbetas för hand i bunken tills den blir blank och smidig. Jäs degen sedan under bakduk i 30 minuter.

          Fyllning:
          200 g Philadelphiaost
          4 msk pesto

          Blanda ost och pesto till krämig konsistens.
          Sätt ugnen på 190°.
          Häll upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla sedan ut till runda kakor och låt dem vila i fem minuter. Lägg sedan degkakorna på smord plåt och låt dem jäsa i 30 minuter eller till dubbel storlek. Pensla dem med olivolja. Gör därefter försiktigt små gropar i degkakorna och lägg fyllningen i dessa.

          Kryddblandning:

          2 msk rosmarin
          1 tsk havssalt (gourmetsalt)
          1 tsk oregano

          Blanda kryddorna och strö blandningen över bröden. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills de har fått gyllenbrun färg.


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          netaave
          Inlägg 05-10-2004, 17:22
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Det ska jag pröva!


          --------------------


           
          Citera
          moka
          Inlägg 05-10-2004, 18:05
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 33
          Medlem sedan:
          27-04-2004
          Medlem nr: 3 431



          NAM!
          Ska också pröva!

          Brukar laga ett liknande bröd.
          50 g jäst
          5 dl vatten
          lite salt
          lite socker
          vetemjöl, tja vad kan det ungefär vara?, 12-14dl?(degen ska vara lite lös)

          låter den jäsa 30 min

          baka ut till två rätt platta runda bröd, låt jäsa ett tag 20 min, tryck gropar med fingrarna, gröna oliver trycks ner här o där och ringla olivolja,lite havssalt och färsk timjan eller oregano på (lite riven ost om man så vill)

          ca. 15 min i 180-200 g ugn
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 15:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon