Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Muskatellsalvia som vinkkrydda
          Solvig Meijer
          Inlägg 05-10-2004, 18:18
          Länk hit: #1


          Gäster






          Vi står i begrepp att göra äppelvin och det skulle var intressant att smaksätta med muskatell. Är det någon här som vet hur man gör? Vilken del av växten, hur mycket man ska använda och när det ska tillsättas o.s.v.?
           
          Citera
          MadeleineB
          Inlägg 18-10-2004, 08:36
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 134
          Medlem sedan:
          16-07-2003
          Medlem nr: 1 908



          Hej!
          Jag har tyvärr inget tips på hur du smaksätter vin med muskatellsalvia. Men när du tänker på muskatell, är det inte vin gjort på muscatdruvan du har i bakhuvudet då? Den gör man söta vita viner av, och en del torra vita lantviner också. Det finns också viner som kallas muscatell. Bara en undring...
          Hälsningar
          MadeleineB


          --------------------

          Hyllegården - din kryddbod på nätet!
          Örter, kryddor, olivtvål och mer...
          www.hyllegarden.com
          Gå ner i vikt - vår metod är enkel och
          effektiv. Inga piller, pulver eller pekpinnar!
           
          Citera
          Solvig Meijer
          Inlägg 21-10-2004, 10:49
          Länk hit: #3


          Gäster






          Hejsan!

          Det jag är ute efter är att få den där fina muscat-smaken men eftersom vi inte har druvor att göra vin av så hade jag tänkt använda muskatell-salvian som krydda. Den har använts sedan gammalt att smaksätta vin med men tyvärr har jag inget recept på detta. Vi får prova oss fram.
          För övrigt kan jag rekomendera odling av muskatellsalvia. En fantastisk växt enligt mitt förmenande. Egentligen är den tvåårig men dom frön som legat ute i vinter grodde tidigt i våras och blommade redan i år.

          Häslningar
          Solvig
           
          Citera
          Tesa
          Inlägg 21-10-2004, 11:57
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 397
          Medlem sedan:
          29-10-2003
          Medlem nr: 2 483



          Har läst nånstans att det är bladen man använder..men det är allt jag vet.... unsure.gif
          Har flera jättestora bladrosetter ute och ser med förväntan fram emot kommande års blomning.... wub.gif


          --------------------
          Tesa
          zon 3-4
          Här finns min blogg: Uti vår hage...
           
          Citera
          Solvig Meijer
          Inlägg 21-10-2004, 12:40
          Länk hit: #5


          Gäster






          Då har du verkligen något att se fram emot! Sen behöver du nog inte så flera gånger för dom fröar av sig rätt duktigt men är lätta att plocka bort om det blir för mycket.
           
          Citera
          ylle
          Inlägg 21-10-2004, 20:23
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 182
          Medlem sedan:
          05-05-2004
          Medlem nr: 3 516



          Shenet

          Kolla på shenet om du inte redan gjort det. Fast jag kan inte hitta där heller om det är bladen man ska använda. Men det står recept på eterisk olja etc.
          Att slänga i lite blad kan väl aldrig vara fel...
           
          Citera
          MadeleineB
          Inlägg 24-10-2004, 22:07
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 134
          Medlem sedan:
          16-07-2003
          Medlem nr: 1 908



          Hej igen! Då så, då var det smaksättning du var ute efter. Ville bara kolla.

          Då brukar man göra så här, när man smaksätter vin med örter: man stoppar ner några färska blad, eller en eller ett par hela kvistar (jag vet inte hur stora kärl du förvarar vinet i) i vinet, försluter och låter det stå några dagar och dra - ibland någon vecka.

          Pröva dig fram - smaka av litet alltså (mmmm..........en del av vintillverkningens tjusning...)

          När du tycker smaken är OK, så tar du bara upp bladen/kvistarna och försluter igen.

          Hälsningar
          MadeleineB


          --------------------

          Hyllegården - din kryddbod på nätet!
          Örter, kryddor, olivtvål och mer...
          www.hyllegarden.com
          Gå ner i vikt - vår metod är enkel och
          effektiv. Inga piller, pulver eller pekpinnar!
           
          Citera
          Solvig Meijer
          Inlägg 29-10-2004, 14:39
          Länk hit: #8


          Gäster






          Tack för era svar. Då är det bara att sätta igång!
          Jag ska berätta sen hur det gick.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 15:50
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon