Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V   1 2 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Glöggrecept?
          Christoffer
          Inlägg 18-10-2004, 21:44
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Jag hade klippt ut ett glöggrecept som verkade bra och enkelt
          ur en damtidning av något slag tror jag, men hittar det inte.

          Har någon ett bra recept på glögg, helst där man inte
          behöver damejeanne och så?
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 18-10-2004, 22:39
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          GLÖGG
          Glöggen min som är i muggen,
          kryddad vare din doft.
          Välkommen utan like.
          Må du smaka, såsom av rödvin
          så ock av julfrid.
          Russin och mandel förgyller din smak
          och vi glömmer alla skulder
          då som ock vi berusas i din närhet,
          och du inleder oss i frestelse
          men frälser oss från oro.
          Ty julen är din och smaken och härligheten
          i evighet.

          Här har du ett "riktigt recept

          http://www.tv4.se/visa/?ID=289995 Vingårdens


          Här en enklare variant



          1 helflaska enkelt rödvin.
          12 cl vodka.
          7 bitar kanel.
          20 st kryddnejlikor.
          1 bit ingefära.
          1 tsk krossade kardemummakärnor.
          1 pomeransskal.
          2 dl strösocker.
          1 tsk vaniljsocker.
          Sötmandel och russin.

          Börja med att krossa kardemumman i en mortel och bryt sönder kanelen.

          Lägg alla kryddorna i en glasburk med lock och häll över spriten.

          Låt burken stå över natten så att kryddsmaken dras ur ordentligt.

          Sila ifrån kryddorna.

          Blanda sprit, vin, socker och vaniljsocker. Kan förvaras två veckor i kylskåp.

          Värm glöggen och drick med mandel och russin.


          --------------------


           
          Citera
          gammelnalle
          Inlägg 18-10-2004, 22:40
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 5 511
          Medlem sedan:
          13-04-2003
          Medlem nr: 1 130



          http://www.yle.fi/matochfritid/recept.php?id=511
          http://www.yle.fi/matochfritid/recept.php?id=235

          verkar vara lite "udda recept" men kanske.....


          (Denna tråd kommer jag att kolla!!! var så säker...)
          biggrin.gif laugh.gif rolleyes.gif


          --------------------
          Gammelnalle


          "Den som ställer många frågor,
          ökar mångas visdom."
          Kongolesiskt ordspråk
           
          Citera
          Blomstertanten
          Inlägg 19-10-2004, 08:15
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 5 380
          Medlem sedan:
          03-08-2003
          Medlem nr: 2 004



          CITAT (gammelnalle @ 18-10-2004, 23:40)
          http://www.yle.fi/matochfritid/recept.php?id=511
          http://www.yle.fi/matochfritid/recept.php?id=235

          verkar vara lite "udda recept" men kanske.....


          (Denna tråd kommer jag att kolla!!! var så säker...)
          biggrin.gif  :lol:  :rolleyes:

          Udda är bara förnamnet ! laugh.gif

          Men det måste va nått fel på det första receptet wink.gif

          Dom har glömt "pocenten" tongue.gif


          --------------------
          Glanshammar Närke Zon 3

          Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov

          Vår vision är självklar och enkel, och samtidigt helt omvälvande. Den är allas lika värde och allas frihet. Vi kan inte drömma om, inte arbeta för, något mindre. Därför är vi socialister och feminister.


           
          Citera
          gammelnalle
          Inlägg 19-10-2004, 08:37
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 5 511
          Medlem sedan:
          13-04-2003
          Medlem nr: 1 130



          DEN!!! pocenten... alltså.. tar väl man för given??? ju mer pocent dessto goare

          vicht görr man det!!! HELGE!!!
          schkål!!!


          --------------------
          Gammelnalle


          "Den som ställer många frågor,
          ökar mångas visdom."
          Kongolesiskt ordspråk
           
          Citera
          Blomstertanten
          Inlägg 19-10-2004, 08:43
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 5 380
          Medlem sedan:
          03-08-2003
          Medlem nr: 2 004



          CITAT (gammelnalle @ 19-10-2004, 09:37)
          DEN!!! pocenten... alltså.. tar väl man för given??? ju mer pocent dessto goare

          vicht görr man det!!! HELGE!!!
          schkål!!!

          biggrin.gif För mycket av det goda ??? biggrin.gif


          --------------------
          Glanshammar Närke Zon 3

          Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov

          Vår vision är självklar och enkel, och samtidigt helt omvälvande. Den är allas lika värde och allas frihet. Vi kan inte drömma om, inte arbeta för, något mindre. Därför är vi socialister och feminister.


           
          Citera
          josohl
          Inlägg 19-10-2004, 10:44
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 516
          Medlem sedan:
          21-08-2004
          Medlem nr: 4 341



          Gör egen glögg på svagdricka! Blir mycket bra, och ännu bättre om man lagrar den ett år.

          6 l svagdricka
          2,5 kg socker
          1 paket jäst (vanlig)
          500 g russin
          5 cm skivad färsk ingefära
          5 potatisar med skal, skivade
          1 påse hel torkad kanel
          2 påsar pomeransskal
          2 påsar hela kardemummakärnor
          2 påsar hel nejlika

          Häll hela härligheten i en ren 10 liters hink. Allt skall ha rumstemperatur. Täck med gladpack (den mer avacerade använder damejeanne). Låt stå i 3-4 veckor (det bubblar och jäser som katten första veckan, ställ lämpligtvis i badrummet, luktar också en blanding av jul och mäsk).
          Tappa om med hävert, se till att bottensatsen inte kommer med! Låt skjunka en vecka till och tappa på flaskor (eller tillbaka i svagdrickaflaskorna). Lagra till jul eller mer (jag har provat upp till 2 år, blir bara bättre!).
           
          Citera
          Blomstertanten
          Inlägg 19-10-2004, 11:00
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 5 380
          Medlem sedan:
          03-08-2003
          Medlem nr: 2 004



          CITAT (josohl @ 19-10-2004, 11:44)
          Gör egen glögg på svagdricka! Blir mycket bra, och ännu bättre om man lagrar den ett år.

          blink.gif Svagdricka ??? wacko.gif

          Smakar det svagdricka om glöggen då ? För det tycker jag inte om !

          Jag vill nog hellre ha starkdricka jag ! tongue.gif


          --------------------
          Glanshammar Närke Zon 3

          Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov

          Vår vision är självklar och enkel, och samtidigt helt omvälvande. Den är allas lika värde och allas frihet. Vi kan inte drömma om, inte arbeta för, något mindre. Därför är vi socialister och feminister.


           
          Citera
          josohl
          Inlägg 19-10-2004, 11:20
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 516
          Medlem sedan:
          21-08-2004
          Medlem nr: 4 341



          Nej, den blir inte svag. Har inte någon alkomätare, så jag vet inte exakt, men förra året började glöggen brinna i mitt Trangiakök (glögg på skogsutflykt är inte fel), och om jag inite minns fel är det närmare 20% alkohol då.
           
          Citera
          Miaa
          Inlägg 19-10-2004, 16:22
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 23
          Medlem sedan:
          08-10-2004
          Medlem nr: 4 592



          Ååååh -då ska jag passa på att fråga!!

          Är det någon som har recept på lingonglögg? Jag har aldrig gjort det själv, men vet att det ska vara ett väldigt enkelt recept (och VÄLDIGT gott!!)

          Något i stil med lingon + massor av socker + glöggkryddor i påse (för de lata) och sen hällde man i sprit i den färdiga saftglöggen.

          tongue.gif tongue.gif Är det någon som vet hur man gör så blir jag jätteglad! Kommer ihåg att det var smaskens...


          --------------------
          Mia, Zon V
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 19-10-2004, 18:53
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          CITAT (Miaa @ 19-10-2004, 17:22)
          Ååååh -då ska jag passa på att fråga!!

          Är det någon som har recept på lingonglögg? Jag har aldrig gjort det själv, men vet att det ska vara ett väldigt enkelt recept (och VÄLDIGT gott!!)

          Något i stil med lingon + massor av socker + glöggkryddor i påse (för de lata) och sen hällde man i sprit i den färdiga saftglöggen.

          tongue.gif  :P   Är det någon som vet hur man gör så blir jag jätteglad! Kommer ihåg att det var smaskens...

          Här finns recept på lingonglögg. biggrin.gif Du kan nog byta ut kryddorna mot en påse Glöggkryddor.

          jag kan för allt i världen inte förstå hur någon kan tycka om glögg. ohmy.gif
           
          Citera
          Smekajsa
          Inlägg 19-10-2004, 21:28
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 727
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 230



          mums va gott med glögg tongue.gif tongue.gif
          tänk snart är det dags med
          glögg å pepparkakor
           
          Citera
          lotta_
          Inlägg 19-10-2004, 23:19
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 1 295
          Medlem sedan:
          10-07-2004
          Medlem nr: 4 048



          CITAT (Smekajsa @ 19-10-2004, 22:28)
          glögg å pepparkakor

          och ädelost. GOTT! tongue.gif


          --------------------
          lotta_zon 5

          Den som har planterat trädet får sällan smaka frukten.
           
          Citera
          Miaa
          Inlägg 20-10-2004, 07:28
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 23
          Medlem sedan:
          08-10-2004
          Medlem nr: 4 592



          Tack så mycket Agneta! smile.gif
          Nu ska här kokas glögg -jag ska bara gå ner till marknaden och se om de fortfarande säljer lingon... *hoppas*

          Lotta: Jag brukar blanda ut lite ädelost med gräddfil och bre ut på mjukt tunnbröd. Rulla ihop och skära skivor. Ställa skivorna upp och smula över söndermalda pepparkakor. Hur gott som helst!

          tongue.gif Slurp!


          --------------------
          Mia, Zon V
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 20-10-2004, 10:33
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Miaa @ 20-10-2004, 08:28)
          Tack så mycket Agneta! smile.gif
          Nu ska här kokas glögg -jag ska bara gå ner till marknaden och se om de fortfarande säljer lingon... *hoppas*

          Lotta: Jag brukar blanda ut lite ädelost med gräddfil och bre ut på mjukt tunnbröd. Rulla ihop och skära skivor. Ställa skivorna upp och smula över söndermalda pepparkakor. Hur gott som helst!

          tongue.gif Slurp!

          Så gör jag också förutom att jag smular i en liten del pepparkakor i röran också.


          --------------------


           
          Citera
          Vitsippan
          Inlägg 20-10-2004, 13:13
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 99
          Medlem sedan:
          21-09-2004
          Medlem nr: 4 518



          Åååå vad jag längtar till julen... allt bakande. Lussekatter, glögg, pepparkakor och alla dofter. Ååååå.... jag vill ha jul nu...


          --------------------
          Mvh (zon I/zon II) Skåne
           
          Citera
          Miaa
          Inlägg 20-10-2004, 13:34
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 23
          Medlem sedan:
          08-10-2004
          Medlem nr: 4 592



          Aha! Smart Neta. smile.gif Det måste jag också testa...


          --------------------
          Mia, Zon V
           
          Citera
          Kattgräs
          Inlägg 22-10-2004, 19:22
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 660
          Medlem sedan:
          25-04-2004
          Medlem nr: 3 402



          Vårt svartvinbärsvin blir klart om en månad ungefär. Helt klart en kandidat för glögg - sött lär det bli i alla fall.

          Av glöggkryddorna är nog nejlikan min favorit just nu. Det luktar verkligen jul när den används. smile.gif


          --------------------
          Kattgräs
          zon 3 (tror jag)
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 21-11-2004, 23:14
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Dags att lägga fram den här tråden nu. biggrin.gif


          --------------------


           
          Citera
          Eva St
          Inlägg 21-11-2004, 23:56
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          Här kommer ytterligare ett recept med svagdricka

          5 L Svagdricka
          2,5 kg Socker
          5 st Skalde skivade potatisar
          2 pkt Russin
          1 pkt Jäst
          3 påsar Nejlikor
          2 påsar Kumminkärnor
          1 påse Ingefära
          ev. Pommerans

          Låt jäsa 3-4 veckor. Lock ej helt tättslutande. Låt stå i rumstemperatur. Sila genom saftfilter. Buteljera. Låt stå och mogna 8-10 mån för bästa resultat. Brukar sätta en nu som jag inte använder förrän året därpå


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 10:54
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon